Серина Уилямс няма да играе на тазгодишното издание на Откритото

...
Серина Уилямс няма да играе на тазгодишното издание на Откритото
Коментари Харесай

Серина Уилямс няма да играе на Откритото първенство на САЩ

Серина Уилямс няма да играе на тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати. Това разгласи самата тенисистка в обществените мрежи.

Американката разкри, че е провела съвещания с лекари преди да вземе тежкото решение. Тя няма да се появи на корта за един от най-важните шампионати поради раздрано сухожилие.
View this post on Instagram

" След деликатно обсъждане и по съвет на моите лекари взех решение да се отдръпва от Откритото състезание на Съединени американски щати, с цел да разреша на тялото си да се възвърне изцяло от разкъсването на сухожилие под коляното. Ню Йорк е един от най-вълнуващите градове в света, както и едно от обичаните ми места за тенис. Феновете ще ми липсват, само че ще поддържам всички отдалеко. Благодаря ви за обичта и поддръжката. Ще се забележим скоро ", гласи сбитото известие на носителката на 23 трофеи от Големия шлем.

Снимка: Getty Images

В Ню Йорк Уилямс е печелила 6 пъти, за последно през 2014 година, а през предходната година доближи до полуфиналите. Бившата номер 1 в света няма купа от Големия шлем от Откритото състезание на Австралия през 2017 година Тогава тя завоюва трофея и се отдръпна, с цел да роди щерка си Олимпия. След завръщането си Уилямс доближи 4 финала на значими шампионати (по два в " Уимбълдън " и Откритото състезание на САЩ), само че не съумя да реализира победа в тях.

39-годишната тенисистка получи контузия по време на " Уимбълдън " и оттогава не е играла формален мач.

Снимка: Reuters

Ако завоюва единствено още една купа от Големия шлем, Уилямс ще изравни върха на Маргарет Корт за най-вече завоювани титли от четирите значими шампионата в тениса.

На Откритото състезание на Съединени американски щати няма да взе участие и един от най-хубавите тенисисти при мъжете - Рафаел Надал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР