Серина Уилямс казва ``Сбогом!`` на професионалния тенис. Носителката на 23 титли

...
Серина Уилямс казва ``Сбогом!`` на професионалния тенис.
Носителката на 23 титли
Коментари Харесай

Серина Уилямс казва ``Сбогом!`` на тениса -

Серина Уилямс споделя ``Сбогом!`` на професионалния тенис.

Носителката на 23 трофеи от Големия шлем анонсира идното си отдръпване пред Vogue и загатна, че това може да се случи след идното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати (US Open), което стартира в края на август.

„ Никога не съм харесвала думата „ пенсиониране “. Може би най-хубавата дума, която разказва това, което върша е еволюция “. Тук съм, с цел да ви кажа, че прогресирам надалеч от тениса, към други неща, които са значими за мен “ - написа в графа за Vogue 40-годишната спортистка, която стана майка през 2017 година на дъщеричката си Олимпия.

Именно фамилията е главният претекст на американската спортистка да напусне професионалния тенис. Тя е омъжена за съоснователя на Reddit Алексис Оханян. Уилямс – собственичка на компанията за рисков капитал Serena Ventures – възнамерява да „ разшири “ фамилията им.

" Никога не съм желала да ми се постанова да предпочитам сред тениса и фамилията. Не считам, че това е заслужено. Ако бях мъж, нямаше да пиша това, тъй като щях да играя и да спечелвам, до момента в който брачната половинка ми прави физическия труд по разширението на фамилията ни “, написа тя.

Серина Уилямс се подрежда измежду най-великите спортисти в света, с съвсем тридесетилетна кариера и рекорден брой трофеи на сингъл от Големия шлем – 23. Тя е спечелила 94 588 910 $ от наградни фондове и доста повече от спонсорство. Уилямс не съумява да доближи върха за всички времена от 24, връх с по-малка значимост, подложен от Маргарет Корт.

По дълготрайност на професионалната си спортна кариера Уилямс отстъпва на 42-годишната си сестра Винъс. Тя е предприемала доста завръщания, в това число след животозастрашаваща белодробна емболия.

Уилямс става професионалистка на 14 година, през 1995 година, и е тийнейджърка феномен. Печели първата си купа от Големия шлем на 17 година - на US Open през 1999 година

Тенисистката не крие, че решението ѝ да се отдръпна към момента е трудно за нея.

„ Чувствам голяма болежка. Това е най-трудното нещо, което в миналото съм си представяла. Мразя го. Мразя, че би трябвало да съм на този кръстопът. Продължавам да си дублирам, че ми се желае да е елементарно за мен, само че не е по този начин. Разкъсвам се: не желая всичко да свършва, само че в това време съм подготвена за това, което следва. "

Успехът на Уилямс не се лимитира единствено до победи на сингъл. Със сестра си Винъс тя образува и едно от най-великите партньорства на двойки в историята. Двете печелят 14 трофеи от Големия шлем на двойки дами.

Серина печели и четири златни олимпийски медала, три от които на двойки, и две трофеи от Големия шлем на смесени двойки през 1998 година

Сестрите Уилямс са първите афроамерикански шампионки в Големия шлем след Алтея Гибсън през 1958 година

Успехът на Серина Уилямс се дължи на нейния сервис, мощност, атлетизъм и нрав.

В дългия си прочувствен текст за Vogue Уилямс изяснява, че откакто е контузила сухожилието си на Уимбълдън предходната година и е отсъствала година от спорта, не е била сигурна дали в миналото ще се завърне. Дискусия с именития състезател на голф Тайгър Уудс я връща на подготвителните кортове. Тя играе на сингъл на Уимбълдън през юни и губи в първия кръг от французойката Хармони Тан.

Уилямс не декларира категорично, че ще се оттегли след тазгодишния US Open.

" Боже мой, по какъв начин ми харесва тенисът - възкликва тя. - Но в този момент стартира противоположното преброяване. Трябва да се съсредоточа върху това да бъда майка, върху духовните си цели и най-сетне да открия една друга, само че просто вълнуваща Серина. Ще се любувам на тези няколко седмици " - написа тя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР