Сергей Станишев става втори с преференциалния вот, съобщават от 24

...
Сергей Станишев става втори с преференциалния вот, съобщават от 24
Коментари Харесай

Преференции издигат Станишев в евролистата на БСП?

Сергей Станишев става втори с преференциалния избор, оповестяват от " 24 часа " съгласно предварителните данни от протоколите на изборните комисии.
По този метод той още веднъж размества евролистата на левицата, откакто в началото въобще не беше включен в нея, а след гласоподаване на Националния съвет зае пето място.
Лидерът на ПЕС е събрал повече от 28 000 персонални преференции при предел за Българска социалистическа партия от 22 500 гласа. Това значи, че той се подрежда директно след лидера на алената листа Елена Йончева.
Именно Йончева събира най-вече преференции измежду претендентите на социалистите - над 70 000.
На трето и четвърто място остават Петър Витанов и Цветелина Пенкова, а петата позиция е за Иво Христов.
Въпреки изкачването на Станишев в листата това няма да докара до промени на представителите на Българска социалистическа партия в Европейския парламент.
Голям брой преференции е събрал и Велизар Енчев - над 19 000. Те обаче не му стигат за пренареждане. Така стои и въпросът със зам.-председателя на Българска социалистическа партия Деница Златева, която е четвърта по персонален избор, само че остава на седмото място в листата.
Както към този момент ви съобщихме, в листата на Вътрешна македонска революционна организация също ще има разбъркване. Благодарение на преференциалния избор режисьорът Андрей Слабаков се изкачва от четвърта на втора позиция, измествайки Юлиан Ангелов.
Това значи, че в случай че Вътрешна македонска революционна организация завоюва два мандата в Екологичен потенциал, дружно с Ангел Джамбазки към Брюксел ще се насочи и Слабаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР