Сепаратистките арменски сили в Нагорни Карабах се съгласиха с предложението

...
Сепаратистките арменски сили в Нагорни Карабах се съгласиха с предложението
Коментари Харесай

Азербайджан и арменските сили се съгласиха за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

Сепаратистките арменски сили в Нагорни Карабах се съгласиха с предлагането на Русия за преустановяване на огъня през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

" Властите на Република Арцах одобряват предлагането на командването на съветския мироопазващ контингент за преустановяване на огъня ", се споделя в известие от държавното управление в региона. " С посредничеството на командването на съветския мироопазващ контингент, ситуиран в Нагорни Карабах, беше реализирано съглашение за цялостно преустановяване на бойните дейности от 13:00 часа на 20 септември 2023 година "

Азербайджан удостовери, че е реализирано съглашение за преустановяване на огъня . От Баку разясниха, че съветските миротворци са предали на Азербайджан апел от Нагорни Карабах за примирието. Още не са посочени изискванията за него.

Припомняме, че, с цел да възвърне конституционния ред посредством разоръжаване и наложително евакуиране на арменските военни формирования там.
 Азербайджан продължава ударите по Нагорни Карабах, а Русия и Съединени американски щати приканват за мир
Азербайджан продължава ударите по Нагорни Карабах, а Русия и Съединени американски щати приканват за мир

Според някогашен началник на държавното управление на отделилия се район близо 100 души са били убити

Нагорни Карабах е интернационално приет като част от Азербайджан. Баку изиска сепаратистките политически управляващи там също да се разхлабен, преди да се водят каквито и да е договаряния за бъдещето на района , който Азербайджан желае да интегрира изцяло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР