Сензацията Гамбия победи с 1:0 Тунис и завърши на второ

...
Сензацията Гамбия победи с 1:0 Тунис и завърши на второ
Коментари Харесай

Блестящ вратар помогна на Гамбия да избяга от среща с Нигерия

Сензацията Гамбия победи с 1:0 Тунис и приключи на второ място в група " F " на Купата на африканските народи. Единственото попадение падна в добавеното време и беше дело на Абли Джароу след пас на. Големият воин за гамбийците обаче беше вратарят Бубакар, който направи половин дузина значими спасявания. В края на първото полувреме отрази и изстрел от дузпа на Сейфедин Джазири.

Гамбия имаше обезпечено място на осминафиналите още преди мача, откакто събра 4 точки от дуелите с Мавритания (1:0) и (1:1). Тунис също знаеше, че ще продължи в идната фаза даже при загуба, само че това означаваше трето място в групата и конфликт с Нигерия. Именно това се случи. Гамбия пък ще има за противник на осминафиналите Гвинея.

от Гамбия пропусна добър късмет първоначално, само че като цяло Тунис беше тимът, който доминираше до почивката и единствено положителните намеси на вратаря Бубакар Гай попречиха на " Орлите от Картаген " да поведат. Сейфедин Джазири и компания сътвориха няколко чисти положения, само че не се възползваха от тях.

В 43-ата минута направи следващото си избавяне, само че топката отиде в краката на Джазири. Нападателят на Тунис финтира Жане Моду, който го фаулира. Реферът Фернандо Гереро незабавно уточни бялата точка, макар бурните митинги на гамбийците. Бубакар обаче усети посоката на удара на Джазири и мазета.

Втората част не беше доста по-различна. Тунис имаше владеене на топката от близо 80% и с всички сили търсеше гола, а Гамбия доста рядко минаваше центъра. и Саиф-Един Хаоуи също не съумяха да дадат преднина на тунизийците, преди да бъдат сменени. В 74-ата минута резервата на Гамбия Ибу Турай стреля мощно от директен свободен удар и топката срещна гредата.

В заключителните минути тунизийците се умориха и натискът им отслабна, а съставът на Гамбия изглеждаше удовлетворен от равенството и по никакъв метод не рискуваше. по този начин се стигна до последните секунди от добавеното време, когато топката стигна до непокрития Абли Джалоу и той с мощен шут под гредата донесе успеха на Гамбия.

Победител в група " F " стана отборът на Мали, който с лекост се наложи над новобранеца Мавритания с 2:0. Малийците имаха съществено превъзходство през целия мач и стигнаха до триумфа с попадения на Масадио Айдара във 2-ата минута и Ибрахима Коне от дузпа в 49-ата.

Мали събра 7 точки и изпревари Гамбия по голова разлика, а Мавритания остана на последното място в групата с 0 точки и голова разлика 0:7. На осминафиналите Мали ще се изправи против Екваториална Гвинея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР