Сенаторът от Републиканската партия на САЩ Рон Джонсън и демократът

...
Сенаторът от Републиканската партия на САЩ Рон Джонсън и демократът
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ предлага помощ на Европа да се откаже от енергийната зависимост на Русия

Сенаторът от Републиканската партия на Съединени американски щати Рон Джонсън и демократът Крис Мърфи показаха законопроект, който планува обособяване на милиарди долари от Съединени американски щати за финансиране на европейските енергийни планове, с цел да оказват помощ на Европа да диверсифицира енергетиката, заяви организация Блумбърг, представена от РИА Новости.

Агенцията отбелязва, че отделянето на средства оказва помощ на Европа да " противостои на въздействието на Русия ".

" Голямата част от Европа разчита на сила от Русия ", се споделя в изказване на Мърфи. Според сенатора, помощта към американските съдружници да намерят нови източници на сила ще разреши на Вашингтон да " унищожи съветския надзор " над Европа и да " сътвори работни места тук, в Съединени американски щати ".

Енергийните доставки по света са един от най-важните детайли в дневния ред на американската администрация. В средата на юли ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, откакто се съветва с Тръмп, съобщи, че Европейски Съюз е подготвен да влага в построяването на нови терминали за приемане на полутечен природен газ при конкурентни цени.

С помощта на полутечен газ Вашингтон се стреми да ограничи Русия като водач на енергийните доставки на европейския пазар . От американската администрация твърдят, че те преследват извънредно положителни цели - да диверсифицират пазара на Европейски Съюз и да не разрешат на Москва да употребява енергийните доставки " като метод да окаже напън върху европейските сътрудници ".

Вашингтон също по този начин се опълчва на построяването на газопровода " Северен поток-2 ", като твърди, че той ще направи Европа " подвластна от съветските енергийни запаси ".


" Северен поток 2 " няма да направи Германия подвластна от Русия, твърди Меркел

Европейски Съюз и НАТО не са врагове на Русия

Русия неведнъж е упорствала да не се приема " Северен поток - 2 " като инструмент на въздействие. Според съветския президент Владимир Путин Москва третира плана извънредно като стопански.

Германският външен министър Хайко Маас означи, че " няма взаимозависимост на Германия от Русия, изключително във връзка с енергийните въпроси ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР