Сенаторът от Крим Сергей Цеков в понеделник пое инициативата да

...
Сенаторът от Крим Сергей Цеков в понеделник пое инициативата да
Коментари Харесай

В Русия оставиха границите отворени за военно-задължените руснаци

Сенаторът от Крим Сергей Цеков в понеделник пое самодейността да се забрани на руснаците на военна възраст да пътуват в чужбина. Но сътрудниците му се оповестиха срещу сходна концепция - съгласно тях тя би донесла повече щета, в сравнение с изгода. От Министерството на защитата обявиха още, че няма ограничавания за придвижване на жители. Кой напуща страната от боязън от частична готовност и за какво в този момент не се постанова затваряне на границата?

На жителите на военна възраст при сегашната обстановка би трябвало да бъде неразрешено да напущат Руската федерация. Такова предложение направи в коментар сенаторът от Крим Сергей Цеков. Според него може да се позволи пътешестване в чужбина по медицински аргументи, както и на лица, които не са годни за военна работа.

За всеобщото и проведено овакантяване на жители, които могат да бъдат подложени на частична готовност, свидетелства изданието „ Комерсант “. Източник сподели на вестника, че разработчиците на игри са почнали да изтеглят чиновници от страната, в това число да изкупуват цели чартърни полети. По-специално беше упоменат казусът на заминаването на 100 мъже със фамилиите им по едно и също време. Служители на игрални компании изясняват, че две трети от чиновниците - художници и дизайнери официално не са софтуерни експерти и затова не могат да разчитат на изключение.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров изрази прочувственото си отношение към тези, които заобикалят службата, като напущат страната. „ Когато страната има потребност от твоята поддръжка и ти дадат призовка, кой си ти? Не, не си признателен на страната и правилен на народа бранител. Ти си елементарен страхливец, плебей на заешката си душа, напускащ родственици, другари, познати, дом, град. И никакви извинения няма да измият този твой позор. Дори се страхуваш да признаеш страхливостта си “, акцентира Кадиров в канала си в „ Телеграм “. Чеченският водач също назова отстъпниците " хора от второкласен ".

Предложението за законова възбрана или ограничение на излизането от страната обаче не откри поддръжка в Съвета на федерацията и Държавната дума. Ако на мъжете в наборна възраст се забрани да напущат страната, това ще предизвика мисли за бягство от страната, и то по най-различни способи, в това число незаконни, измежду тези съграждани, които даже не биха си помислили за това в спокойни условия, считат в съветския парламент.

„ Забраната за пътешестване просто ще докара до обстоятелството, че тези, които не попадат в категориите на частична готовност, т.е. тези руснаци, които никой нямаше да приканва в този момент, ще стартират да мислят за концепцията по какъв начин да изоставен страната. И единствено по себе си известието за затваряне на границите ще провокира суматоха измежду популацията, което изрично не може да се допусне “, сподели депутатът от Държавната дума Анатолий Васерман.

Ръководителят на комисията по младежка политика на Държавната дума Артьом Метелев също счита, че апелът за затваряне на границата за мъже в военна възраст наподобява несвоевременен. „ Първо би трябвало да проучим дали към този момент има задоволително резервисти. Изхождаме от обстоятелството, че е оповестена единствено частична готовност по съответните критерии: съществуване на военен опит и опит в армията, съществуване на подобаваща военна компетентност. Като цяло въпросът за затварянето на границите би трябвало да се преглежда доста деликатно. Не всявайте спомагателна суматоха в обществото. Вече е задоволително ”, оплака се шефът на комисията.

На това обърна внимание и депутатът Васерман. „ Защо не си коства да повдигаме въпроса за затварянето на границите в този момент ли? Вече се подвигна звук към множеството сигнали за нарушавания на президентския декрет за частична готовност. Призовки се изпращат на тези, за които въобще не може да става дума. Това допуска, че в системата на военната регистрация и службите за регистриране е настъпил дълъг интервал на разпределяне и той би трябвало да бъде отхвърлен ”, оплака се събеседникът.

Ръководителят на комисията по конституционно законодателство на Съвета на федерацията Андрей Клишас в своя канал в „ Телеграм “ прикани да не ескалира обстановката с оферти за затваряне на границите и акцентира, че депутатите би трябвало да извърнат внимание на други въпроси - обществена поддръжка за мобилизирани руснаци и предварителна защита на нарушавания при готовност. „ Необходимо е допустимо най-бързо и дейно да се окаже целенасочена помощ на фамилиите на мобилизираните – психическа и правна, както и помощ в бита “, склонен е Метелев. „ И в случай че по някаква причина се наложи спомагателна готовност, тогава можем да приказваме за затваряне на границите “, добави той.

Депутатът от Държавната дума от " Единна Русия " Евгений Попов също беше песимистичен към предлагането на сенатор Цеков. „ Смятам за излишно да приканвам за затваряне на границите, още повече, че го считам за нездравословно. Нашите хора имат право да се движат както си желаят “, сподели Попов. Той също по този начин прикани да не се " ускорява безпокойството в така и така смутеното общество " и акцентира, че не би трябвало да се вършат сходни изказвания от страна на изпълнителната власт.

Не са взети решения за затваряне на границите, посочи по-късно прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

Твърденията за хипотетично всеобщо овакантяване на руснаци в чужбина (което явно е продиктувало предлагането на сенатор Цеков) бяха коментирани от президента на Беларус Александър Лукашенко по време на договарянията с съветския му сътрудник Владимир Путин. Лукашенко напомни по какъв начин след събитията от 2020 година няколко хиляди жители, които симпатизираха на опозицията, напуснаха Беларус. Повечето от тях в този момент желаят връщане, акцентира белоруският президент. По сходен метод ще се развие обстановката с миграцията и в този момент, след оповестяването на частична готовност в Русия, означи Лукашенко. „ Нека бягат. И тези ще се върнат “, акцентира той.

Окончателното конкретизиране беше направено от изказването на съветското министерство на защитата в понеделник вечерта. „ В изискванията на частична готовност в Руската федерация не се плануват ограничавания на придвижването на жители “, разяснява военното ведомство.

В същото време означаваме, че по-рано, в събота, военният комисар на Ростовска област Игор Егоров даде информация, която се разграничава малко от известието на Министерството на защитата. „ Ние не забраняваме придвижването на територията на субекта, само че с цел да пътувате отвън Руската федерация, е належащо да получите уверение от откритата форма от военната работа за регистрация и регистриране “, счита районният боен комисар. както се споделя. Така пътуването в чужбина е допустимо, само че със наложителното съществуване на упоменатия документ. В допълнение, Егоров осведоми: „ Ние не сме открили ограничавания за придвижване на територията на Руската федерация, само че пътната полиция има право да ви спре и да изиска уверение от военната работа за регистрация и регистриране. “

Държавната дума в това време напомни, че мобилизацията е частична. „ Според изказванията на управлението на страната частичната готовност ще засегне 300 000 души “, напомня Васерман. „ Това е към една стотна от мобилизационния запас на Русия. Тоест, тя е много дребна, тъй че болшинството от руснаците надали ще се почувстват забъркани в тази акция. В същото време всички руснаци, без изключение, по един или различен метод станаха участници в спора, проведен от страните от НАТО против Русия, добави източникът. „ Украйна се употребява като сопа против нас. Няма смисъл да бягаме от този спор ”, уверен е депутатът.

Фактът, че мобилизационният запас е задоволителен и „ у нас няма дефицит на призованите по частична готовност “, се акцентира и редакторът на сп. „ Арсенал на отечеството “ Алексей Леонков. „ Този, който напусна страната, сподели своята позиция - това е човек, който е апатичен към протичащото се в страната му. Когато пристигна време за тежки тествания, такива хора ще се окажат извънредно ненадеждни “, сподели военният специалист.

Според него доста от тези, които през последните дни " щурмуваха " Граничен контролно-пропусквателен пункт с Казахстан, в действителност са носители на двойно поданство, да вземем за пример казахстанско.

„ Във всеки случай броят на напусналите страната, притежаващи два паспорта по едно и също време, към момента е доста по-малък от броя на тези, които желаят да служат на страната си. Тълпите от хора, пристигнали във военната регистрация и службите за регистриране, са образно доста по-големи от тези, които бягат в чужбина. А анкетите демонстрират забележителен брой персонално подготвени да вземат участие в СВО. Това са мъжете, които са подготвени да отидат да пазят ползите на Родината с оръжие в ръце. Тези, които са подготвени да освободят нашите сънародници, попаднали в пандиза, наименуван " Украйна ". Емоционалният напредък у нас остава много висок “, сподели специалистът.

На собствен ред Васерман напомня, че бягството от страната няма да го избави от русофобски офанзиви в чужбина. „ Значителна част от тези, които преди този момент са отпътували на Запад, се сблъскаха с извънредно неприятни случаи на русофобия “, отбелязва депутатът.

Васерман е убеден, че множеството от избягалите през последните дни " ще се върнат назад в родината си в близко бъдеще ". „ В първите дни след оповестяването на частичната готовност пътникопотокът от московските летища се усили с 8-12%. Но през днешния ден тези числа доближиха нормалната си стойност. Можем да заключим, че всички, които се опасяваха от готовност, към този момент напуснаха “, счита депутатът.

Също в понеделник стана известно, че граничната работа е почнала да ревизира мъжете, напускащи Русия, съгласно описи, които евентуално са били предоставени от системата на военната регистрация и набор. Така да вземем за пример се случи на летище „ Пулково “ в Санкт Петербург, където граничарите ревизираха описите на тези, на чието име военните комисари към този момент са издали призовки. На тези, чиито имена са открити в описите, се отхвърля да преминат границата, само че не се задържат, а просто им се дават известия за възбраната за овакантяване на Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР