Сенатът на САЩ в четвъртък категорично отхвърли опитите да се

...
Сенатът на САЩ в четвъртък категорично отхвърли опитите да се
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ преодоля опит за блокиране на продажбата на F-16 за Турция

Сенатът на Съединени американски щати в четвъртък изрично отхвърли опитите да се спре продажбата на Турция на изтребители F-16 и комплекти за рационализация на стойност 23 милиарда $ , която администрацията на президента Джо Байдън утвърди, откакто Турция утвърди присъединението на Швеция към алианса на НАТО, предава Ройтерс.

Сенатът гласоподава със 13 за и 79 срещу против резолюция за отрицание на продажбата, импортирана от републиканския сенатор Ранд Пол.

Преди гласуването Пол разкритикува държавното управление на Турция и сподели, че разрешаването на продажбата ще насърчи неговото " погрешно държание " . Поддръжниците на продажбата споделиха, че е значимо Вашингтон да съблюдава думата си към съдружник в НАТО.

за желанието си да продължи с продажбата на на Турция 40 самолета F-16 на Lockheed Martin и близо 80 комплекта за рационализация на старите машини от този тип, ден откакто

Продажбата беше арестувана месеци наред заради противоречиви въпроси, в това число. Турция за първи път

Законът за надзор върху износа на оръжия на Съединени американски щати дава право на Конгреса да спре огромна продажба на оръжия посредством приемане на резолюция на отрицание както в Сената, по този начин и в Камарата на представителите. Въпреки че законът е в действие от половин век, нито една сходна резолюция не е минала нито през Конгреса, нито е оживяла след президентско несъгласие .

Турция от дълго време се стреми да обнови своя флот от F-16 и употребява ратификацията на участието на Швеция В НАТО за разменна монета за утвърждението на продажбата на нови самолети.
 Турският изтребител от пето потомство KAAN направи първи полет
Турският изтребител от пето потомство KAAN направи първи полет

Той е задвижван от два мотора General Electric
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР