Сенатът на САЩ публикува снощи дългоочакван пакет от финансови мерки

...
Сенатът на САЩ публикува снощи дългоочакван пакет от финансови мерки
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ гласува закон за помощта за Украйна, но е малко вероятно той да влезе в сила

Сенатът на Съединени американски щати разгласява нощес дълго чакан пакет от финансови ограничения на стойност 118 милиарда $, който съчетава политиката за запазване на границите с военна помощ за Украйна, Израел и други съдружници на Съединени американски щати, само че той бързо провокира съпротивата на водещите републиканци в Камарата на представителите, в това число ръководителя Майк Джонсън, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Предложението може да се окаже най-хубавият късмет за президента Джо Байдън да достави Украйна с военна помощ - съществена външнополитическа цел, която се споделя както от водещия демократ в Сената Чък Шумър, по този начин и от водещия републиканец Мич Макконъл.

Очакваше се тази седмица Сенатът да организира основно гласоподаване по закона, само че в границите на няколко часа след публикуването на текста ръководителят на Камарата на представителите Джонсън съобщи в обществените мрежи, че той няма шансове да премине през долната камара на американския парламент.

" Този законопроект е даже по-лош, в сравнение с чакахме, и няма да стигне даже близо до преустановяване на злополуката по границата, основана от президента ", съобщи той в " Екс ".

Сената, подкрепящи широкообхватния законопроект за сигурността на американските граници и задграничната военна помощ, дадоха обещание да продължат напред, макар че измежду съперниците на закона се подреди и Доналд Тръмп. Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър съобщи, че ще предприеме стъпки за осъществяване на в началото гласоподаване на законопроекта в сряда.

Ако законопроектът влезе в действие, той ще означи най-значителните промени в имиграцията и сигурността на границите на Съединени американски щати от десетилетия насам, отбелязва Ройтерс. Някои прогресивни демократи са недоволни, че мярката не планува опция за приемане на поданство за 11-те милиона лица без документи, които живеят в Съединени американски щати от доста години, в това число имигрантите " мечтатели ", които са били доведени в страната като деца.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР