Сенатът на САЩ прие в четвъртък вечерта законопроект за разходите

...
Сенатът на САЩ прие в четвъртък вечерта законопроект за разходите
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри помощ за Украйна за 44.9 млрд. долара 


Сенатът на Съединени американски щати одобри в четвъртък вечерта законопроект за разноските на федералното държавно управление в размер от 1,66 трилиона $ и го изпрати за утвърждение в Камарата на представителите, съобщи Ройтерс.

В него е включена помощ за украинската опозиция, която се отбранява от непредизвиканата съветска инвазия, в размер на 44,9 милиарда $.

Това става часове след визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, по време на което той се срещна с и прикани Конгреса на страната да не стопира.

Ако Камарата на представителите също утвърди законопроекта, той ще бъде изпратен на президента на Байдън за автограф и по-късно ще влезе в действие, прибавя Ройтерс.

Освен помощта за украинската опозиция, в него е планувано и финансиране за американските въоръжени сили и за редица невоенни стратегии до 30 септември 2023 година

Приемането на законопроекта се забави, откакто сенаторът реакционер Майк Лий от Републиканската партия внесе в сряда вечерта корекция, с която се цели закъснение на имиграцията.

Този ход накара демократите да предложат конкурентна корекция, с която се искаше увеличение на финансирането на разнообразни правоприлагащи органи, които работят по границата.

В последна сметка и двете ремонти не бяха признати, което на процедура разреши на законодателите да продължат с процедурата по приемането на законопроекта.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР