Сенатът на САЩ най-накрая одобри пакетен законопроект за предоставяне на

...
Сенатът на САЩ най-накрая одобри пакетен законопроект за предоставяне на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ най-накрая подкрепи законопроекта с помощ за Украйна

Сенатът на Съединени американски щати най-сетне утвърди пакетен законопроект за даване на финансова помощ на Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 милиарда $. Това заяви в Telegram заместник-председателят на финансовата комисия на Върховната рада Ярослав Железняк.

Сега законопроект, предусещащ над 60 милиарда $ помощ за Украйна, следва да бъде дефинитивно гласуван в Камарата на представителите.

„ Пакетът от помощи за Украйна, Израел и Тайван е в Сената е дефинитивно гласуван в Сената. Вече има 60 от нужните 50 %. За нас е значимо да има повече, защото това е спомагателен мотив за Камарата на Представители. Особено в подтекста на това какъв брой републиканци ще гласоподават. Но като цяло имайте поради, че Сенатът към този момент де факто утвърди пакета за помощ за Украйна. Поздравявам всички за това ", означи депутат, оповестява УНИАН.

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън разкритикува текста на пакетния законопроект, който планува средства за поддръжка на Украйна, и даде да се разбере, че няма да го подложи на гласоподаване в Камарата на представителите, в случай че мине през Сената, написа.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР