Сенатът на Полша прие резолюция, в която обяви Руската федерация

...
Сенатът на Полша прие резолюция, в която обяви Руската федерация
Коментари Харесай

Полският Сенат обяви Русия за терористичен режим

Сенатът на Полша одобри резолюция, в която разгласи Руската федерация за терористичен режим и прикани интернационалната общественост да поддържа Международния углавен съд в следствието на лицата, виновни за военните закононарушения в Украйна, заяви ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

Всички сенатори, присъстващи в горната камара, гласоподаваха в поддръжка на резолюцията, в която Сенатът декларира, че " на 24 февруари 2022 година въоръжените сили на Руската федерация са отприщили чудовищна война против Украйна ".

" Нейната цел е да заличи суверенна страна от картата и да затрие украинската нация ", се показва в резолюцията.

" Руските нашественици тероризират популацията на украинските градове, бомбардират цивилен обекти като: детски градини, учебни заведения, театри и жилищни комплекси. Бандити в съветски униформи изтезават и убиват военнопленници и цивилни в окупираните територии. Те отвличат украински деца, с цел да ги отгледат като еничари. Те изселват, преселват и изпращат украински жители в най-отдалечените краища на Русия ", гласи резолюцията.

Сенаторите обявиха, че познават сходни прояви на държавен тероризъм от историята, само че съгласно тях европейците в никакъв случай не са предполагали, че ще бъдат застрашени от геноцид и военни закононарушения.

" Междувременно Владимир Путин и неговият силов уред се върнаха към жестоките практики на режимите на Сталин и Хитлер ", написа Сенатът. " Ето за какво Русия би трябвало да бъде победена и лишена от опцията да заплашва своите съседи ".

Сенатът също по този начин приветства напъните на всички институции и организации, които изследват и документират закононарушенията против популацията на Украйна, и прикани интернационалната общественост да окаже цялостна поддръжка на Международния углавен съд за започване на следствие на виновните лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР