Сенатът на американския Конгрес утвърди кандидатурата на Ейми Барет за

...
Сенатът на американския Конгрес утвърди кандидатурата на Ейми Барет за
Коментари Харесай

Ейми Барет е новият новият върховен съдия на САЩ

Сенатът на американския Конгрес утвърди кандидатурата на Ейми Барет за член на Върховния съд на Съединените щати.

Петдесет и двама сенатори поддържаха кандидатурата на Барет, а 48 гласоподаваха срещу. Само един сенатор републиканец гласоподава дружно с демократите, отбелязва ДПА.

Утвърждаването на кандидатурата на Барет е победа за американския президент Доналд Тръмп, който я номинира за висш арбитър малко след гибелта на някогашната висша арбитър Рут Гинсбърг, която бе икона за либералите. Очаква се това решение да тласне Върховния съд в по-консервативна посока.

Назначаването на Барет дава на републиканците историческа опция да изпълнят основния закостенял приоритет и обещанието на акцията за промяна на федералните съдилища посредством назначение на доживотни присъди.

48-годишната Барет евентуално ще служи в съда в продължение на десетилетия и ще даде на консерваторите болшинство от 6-3 във Върховния съд, смяна в състава му, която ще има трагични последствия за разнообразни въпроси, които могат да зародят, в това число бъдещето на Закона за налични грижи и всички евентуални разногласия във връзка с изборите през 2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР