Сенатът на американския Конгрес одобри вчера кандидатурата на народната представителка

...
Сенатът на американския Конгрес одобри вчера кандидатурата на народната представителка
Коментари Харесай

Деб Хааланд - първата в историята индианка с министерски пост в САЩ

Сенатът на американския Конгрес утвърди през вчерашния ден кандидатурата на националната представителка от Ню Мексико Деб Хааланд за министър на вътрешните работи на Съединени американски щати. Това е първият случай в американската история, в който представител на коренното население става министър във федералното държавно управление, предаде ДПА. 

Четирима сенатори републиканци гласоподаваха дружно с сътрудниците си демократи в поддръжка на кандидатурата на Хааланд, която бе утвърдена с 51 гласа " за " против 40 гласа " срещу ". Деветима сенатори не гласоподаваха.

Дебра Хааланд е представителка на племето лагуна пуебло. Според формалния й уебсайт, тя е 35-о потомство жителка на Ню Мексико.

Вътрешното министерство преди всичко е отговорно за стопанисването на земите, които са федерална благосъстоятелност. То взема решение по какъв метод ще бъдат употребявани естествените запаси и дали да даде позволение за действия като фракинга. Министерството е отговорно и за политиката на държавното управление във връзка с индианците.

" Одобрението на кандидатурата на министър Деб Хааланд е сериозна стъпка напред в реализирането на задачата на демократите да предизвикват напредъка към бъдеще с устойчива и екологично чиста сила в Съединени американски щати, бъдеще, в което ще има тъждество и правдивост за всички ", съобщи председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси от Демократическата партия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР