Сенатът и Белият дом постигнаха споразумение за стимулиращ пакет от

...
Сенатът и Белият дом постигнаха споразумение за стимулиращ пакет от
Коментари Харесай

Има разбирателство за икономическия пакет за коронавируса в САЩ - 2 трилиона долара

Сенатът и Белият дом реализираха съглашение за подтикващ пакет от 2 трилиона $ за американската стопанска система и милиони американци, опустошени от рецесията с ковид, съобщи БГНЕС.
" Най-накрая имаме съглашение ", съобщи водачът на републиканското болшинството в Сената Мич Макконъл, базирайки се на " голямото равнище на вложения във време на война в страната ". Сега следва Сенатът и Камарата на представителите на Конгреса да одобряват законопроекта, преди да го изпратят на президента Доналд Тръмп за автограф .
Споразумението пристигна след дни на възходящ напън и към момента следва да бъде финализирано на обстоен законодателен език. Ерик Уеланд разгласи, че има единодушие малко след среднощ източно американско време. " Дами и господа, направихме го. Имаме съглашение ", сподели той.
Конкретика
Безпрецедентният пакет за икономическо избавяне се отнася за директни заплащания на множеството американци, ще разшири компенсациите за безработица и ще даде стратегия за 367 милиарда $ за дребния бизнес, който да продължи да изплаща заплати, до момента в който служащите са принудени да останат вкъщи.
Болниците също ще получат забележителна помощ.
От невиждания стопански пакет за избавяне еднократно заплащане в размер на 1200 $ за възрастен и 500 $ за дете ще отиде непосредствено за обществеността. Огромна парична инжекция ще бъде това за лечебните заведения, които чакат наводняване от пациенти с COVID-19.
Освободените в отпуск служащи ще получат каквато сума страната нормално обезпечава за безработица, плюс добавка от 600 $ на седмица, като за първи път се покриват служащи като водачи на Uber. Компаниите ще могат да отсрочат заплащането на налога върху заплатите в размер на 6,2%.
Вместо първичните 46 милиарда $, над 300 милиарда $ са утвърдени за по-ранни бедствия - като урагана " Катрина " и супербурята " Санди ".
За да се обезпечи бистрота, се чака пакетът да сътвори нов общ инспекторен и контролен съвет за пари, както беше направено по време на спасяването на банките през от 2008 година. Конкретният избавителен пакет е по-голям от избавителния банков пакет за 2008 година и акта за възобновяване през 2009 година взети дружно.
Пакетът има за цел да се бори с това, което водачът на болшинството в Сената Мич Макконъл назова " най-сериозната опасност за здравето на американците от повече от един век и евентуално най-големият риск за работните места и просперитета на Америка, които виждаме след Голямата меланхолия. "
Позиции
Въпреки че рецесията в публичното опазване на здравето се задълбочава, президентът Доналд Тръмп изрази неспокойствие за връщане на доста хора на работа през идващите седмици и изложи вероятност, учредена повече на вярата, в сравнение с науката, че страната може да се върне към естественото си положение за по-малко от месец. Това обаче не е подкрепено от чиновници на публичното опазване на здравето или доста други в държавното управление.
" Трябва да се върнем на работа доста по-рано, в сравнение с хората мислят ", съобщи Тръмп пред безусловно " своята " телевизия от позиция на липса на сдържаност - Fox News. Той сподели, че би желал страната да бъде " отворена и просто изгаря от предпочитание " това да стане до Великден, 12 април. Но в брифинг в Белия дом по-късно Тръмп сподели, че " решението ще се основава на твърди обстоятелства и данни ".
Медицинските експерти споделят, че би трябвало да се ускори обществената отдалеченост, с цел да се забави разпространяването на инфекцията.
По-рано във вторник Тръмп настоя за бързи дейности. " Конгресът би трябвало да утвърди договорката през днешния ден. Колкото повече време отнеме, толкоз по-трудно ще бъде да стартираме нашата стопанска система ", туитна той.
Тръмп се възползва от своите пълномощия според Закона за отбрана на защитата, с цел да принуди частния бранш да създава нужните медицински консумативи като маски и вентилатори, даже и да ги насърчи да подтикват производството. " Ние сме страна, която не се основава на национализиране на нашия бизнес ", сподели той.
Висши военни ръководители предизвестиха, че проблемите с вируса могат да продължат от 8 до 10 седмици или повече. Генералът от армията Марк Мили, ръководител на Съвместния щаб, сподели по време на съвещанието на Министерството на защитата на Съединени американски щати, че рецесията може да продължи даже до юли .
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР