Семьон Новиков се класира на четвъртфиналите на олимпийската категория до

...
Семьон Новиков се класира на четвъртфиналите на олимпийската категория до
Коментари Харесай

Новиков се класира на 1/4-финал в Белград, Амаев и Илиев ще чакат репешажи

Семьон Новиков се класира на четвъртфиналите на олимпийската категория до 87 кг типичен жанр от международното състезание по битка в Сърбия. То е и първа олимпийска подготовка, а при още една победа българският национал ще бъде доста покрай първа квота за националите.

Абу-Муслим Амаев и Иво Илиев пък ще чакат класиране репешажи.

Новиков стартира шампионата против Мохамед Метуали и надделя бързо египтянина с 9:0. След това българският национал се изправи против международния първенец от 2018 Лаша Гобадзе, с който взеха бронзовите медали на 87 кг от европейското състезание тази пролет. Българинът не помръдна на сутерен в първата част, а в последните секунди изнесе грузинеца за две точки и преднина 2:1. Новиков предстоящо добави още една от сутерен във втората част и направи още втора безупречна отбрана за крайното 3:1.

На четвъртфиналите българският национал ще срещне шведския национал Алекс Кесидис, който е международен вицешампион от 2019.

Междувременно, в другата част на схемата, миналогодишният бронзов медалист Али Ченгиз от Турция победи настоящия олимпийски първенец Жан Беленюк от Украйна с 3:1.

Амаев надделя Акмират Хелдиев от Туркменистан с 11:0 на старта на 63 кг, след което отстъпи на осминафинал с 1:7 против Храчия Погосян. Така българският национал ще се надява да бъде изтеглен на репешаж от арменеца, който победи с пет безответни точки тази пролет на шампионата " Дан Колов – Никола Петров ". Съперник на Погосян е Мурад Мамадов от Азербайджан.

Иво Илиев загуби с 0:7 на старта на 67 кг против грузинеца Йони Хецуриани, който в идната си битка се наложи против състезателя с безпристрастен статут Александър Лявончик. Съперник на Хецуриани на четвъртфиналите ще бъде Амантур Исмаилов от Киргизстан.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ивайло Георгиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР