Семейството на Леонард Бърнстейн защити противоречивото решение на Брадли Купър

...
Семейството на Леонард Бърнстейн защити противоречивото решение на Брадли Купър
Коментари Харесай

Семейство Бърнстейн защити Брадли Купър от бурята Jewface“

Семейството на Леонард Бърнстейн отбрани спорното решение на Брадли Купър да носи огромна носна протеза, до момента в който играе еврейския композитор в нов филм.


Номинираният за " Оскар " Купър, който е сценарист, режисьор и реализатор на основната роля в " Маестрото ", получи рецензии, откакто филмовият откъс на идния филм на Netflix беше пуснат онлайн тази седмица.

Критиците обявиха, че решението да носи неестествен нос подклажда еврейските стандарти, и го нарекоха " Jewface " (еврейско лице), като отпратка към историческата процедура " Blackface " (черно лице), при която нечернокожи реализатори потъмняват лицата си за функции.

Други сложиха под въпрос дали артисти, които не са евреи, какъвто е казусът с Купър, въобще би трябвало да играят еврейски функции.

Но трите деца на починалия Бърнстейн обявиха, че са " изцяло съгласни " с решението на Купър " да употребява грим, с цел да ускори приликата си " с татко им.

" Вярно е, че Леонард Бърнстейн е имал прекрасен, огромен нос ", пишат Джейми, Александър и Нина Бърнстейн в изказване в обществените мрежи.

" Също по този начин сме сигурни, че и нашият татко би се чувствал добре с него ", допълват те.

Бърнстейн, наследник на еврейско-украински имигранти, умира през 1990 година, само че остава един от най-известните композитори и диригенти на всички времена.

Бил е музикален шеф на Нюйоркската филхармония и е създател на бродуейския мюзикъл " Уестсайдска история ".

Купър, девет пъти номиниран за " Оскар ", е най-известен с филмите " Роди се звезда " и " Жега ".

" Маестрото " е биографичен романс за Бърнстейн и брачната половинка му Фелисия Монтеалегре, която е изиграна от Кери Мълиган.

Въпросите за това дали актьорите, изключително белите, би трябвало да играят действително съществуващи персони от етнически малцинства от дълго време вълнуват Холивуд.

През последните години на напред във времето излезе кастингът на нееврейски артисти за ролята на евреи.

Така да вземем за пример Хелън Мирън провокира дискусия поради облика на някогашния израелски министър-председател Голда Меир в тазгодишния филм " Голда ".

Но семейство Бърнстейн похвали Купър за " дълбочината на неговата ангажираност " към плана.

" Сърцата ни се късат, когато виждаме каквото и да е изкривяване или недоумение на неговите старания ", пишат те.

" Всякакви остри недоволства по този въпрос ни наподобяват на първо място като неискрени опити да се смъкна равнището на един сполучлив човек - процедура, която наблюдавахме прекомерно постоянно да се ползва по отношение на личния ни татко. "

Премиерата на " Маестрото " ще се състои на филмовия фестивал във Венеция идващия месец.

Купър към този момент съобщи, че няма да участва на премиерата поради продължаващата стачка в Холивуд, която не разрешава на актьорите да промотират филмите си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР