Семейство от дупнишкото село Бистрица се сдоби с трета двойка

...
Семейство от дупнишкото село Бистрица се сдоби с трета двойка
Коментари Харесай

Трета двойка близнаци се родиха в семейство от Бистрица

Семейство от дупнишкото село Бистрица се снабди с трета двойка близнаци

Двете момченца са проплакали в родилното поделение на частната болница в Дупница в понеделник през нощта. Едното тежи 4 кг, а братчето му е с тегло 3 кг и 200 година От болничното заведение оповестиха, че бебетата са се родили посредством цезарово сечение. Майката и близнаците се усещат добре.

С новородените фамилията на Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева към този момент има 9 деца, които отглеждат заедно и без да се оплакват, не търсят и помощ.

„ Радвам се, че си имаме още две деца, само че, апелирам ви, не пишете, тъй като хората в селото ни се присмиват, че имаме толкоз деца! ”, сподели Костадин Ламбов, представен от.

На въпрос по какъв начин се оправят финансово с децата, господин Ламбов отговори сбито: „ Справяме се, аз работя като водач на ТИР и пътувам по Европа с товари, получаваме детски надбавки ”.

Кметът на Бистрица Кирил Огненски през вчерашния ден не можеше да си откри място от наслада. Той е кръстник на първото им дете, което е момченце, както и на първата двойкаблизнаци – момче и момиче. Огненски добави още детайлности за фамилията: „ Преди няколко месеца трябваше да кръстя втората двойкаблизнаци, само че кръщенето се отсрочи, в този момент ще очаквам да кръстя и двете двойки едновременно. Семейството на Костадин Ламбов се оправя добре финансово при развъждането на децата. Помолих го да направя акция, с цел да се съберат средства от жителите на селото и да им окажем финансова помощ. Така направихме, като изгоря покривът на къщата на семейство от селото. Костадин обаче изрично отхвърли, не желае помощ. Работлив и заслужен човек е, явно се тормози да одобри помощ, колкото и да му е мъчно. Няма по какъв начин да не му е мъчно при развъждането на 9 деца, само че се е нагърбил и се оправя ”, сподели кметът Огненски.

Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева, която е от Яхиново, се сгодяват през 2017 година, когато и двамата към този момент имат по едно дете зад тила си от предходни връзки. Цветелина довежда момиченцето си, което по това време е на към 8 години, в дома на Ламбов и заживяват дружно с двете деца, нейното и на Костадин, като семейство. От връзката им се ражда момченце, а през 2019 година се раждат първата им двойкаблизнаци – момче и момиче. През 2020 година фамилията се усилва с още две момченца, още веднъж близнаци, а преди дни с още две, които още не са изписани от родилно поделение.

Местните поданици оживено разясняват новината, едни се радват за многолюдното семейство, други се чудят по какъв начин ще се оправят да отгледат толкоз деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР