Семейство остана без дом след като пожар изпепели къщата им

...
Семейство остана без дом след като пожар изпепели къщата им
Коментари Харесай

Кметове и цялото село Лъжница помагат на семейството, чийто дом стана на пепел

Семейство остана без дом откакто пожар изпепели къщата им в село Лъжница до Гоце Делчев. Изгоряла е и селскостопанска сграда, дружно със животните, оповестява bTV. Собственикът е бил в дома си, когато огънят е горящ. Стихията е унищожила безусловно всичко - документи, пари, паспорти, персонални карти, облекла, учебници, реколтата от тютюн.

Изгоряла е цялата мебелировка на семейство Шакирови – всички мебели, печки, стените.

Детето на фамилията е единствено с един чифт облекла – тези, които има върху себе си, дадени му от близки. Момичето е в 4-ти клас, останало е и без учебници и тетрадки.

По време на пожара към 03.30 часа в къщата е бил притежателят. Разказа, че се е събудил от пушека, който е влезнал през прозореца, видял е пламъците и е чул бучене. Опитал да гаси пламъците с два маркуча, само че безрезултатно.



Около 300 кг тютюн на тавана пламва, дружно с ламперията и два кубика талпи. Човекът решил да излезе, тъй като, до момента в който гасил огъня, го блъснала една вълна и го изхвърлила на земята.

Живи са изгорели и животните - зайците и яретата.

Кметът на селото Заафер Койнаров провежда благотворителна самодейност, с цел да се помогне на фамилията. „ Трагедията за това семейство е голяма. Те би трябвало тотално да стартират отначало”, сподели кметът.

Той добави, че два дни поданици от селото и пет индивида от краткотрайната претовареност оказват помощ за разчистването, машините са пристигнали, с цел да могат да извозят материалите.

С хора от другите села е подета акция за събиране на трайни артикули и парични средства. Кметът на община Гоце Делчев също ще спомага както с правене на нов проект за строителство, по този начин и с доброволци за създаване на ново жилище на фамилията.

В момента фамилията спи във фургон, който им е донесен от техни родственици, които до скоро са си гледали там животните.

В случай, че желаете да помогнете на фамилията, можете да се свържете с кмета на село Лъжница Заафер Койнаров - 0878 37 17 47.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР