Семейство на жена, намерена мъртва в гората в Орландо, съди шерифа и заместниците за това, че не са разследвали правилно нейното изчезване

...
Семейството на 19-годишна жена, открита мъртва в гората близо до
Коментари Харесай

Семейството на 19-годишна жена, открита мъртва в гората близо до апартамента й в Орландо, Флорида, съди шерифската служба на Ориндж Каунти и двама заместник-председатели за небрежност и нарушения на гражданските права при справянето им със случая от 2021 г., според дело подадена в понеделник.

Мия Маркано, студентка от колежа във Валенсия, която изчезна от апартамента си в комплекс Arden Villas на 24 септември 2021 г., беше открита мъртва в гориста местност на 2 октомври. Ръцете и краката й бяха вързани, а устата й беше покрита с лента, казаха служители .

Родителите на Маркано заведоха дело за неправомерна смърт срещу жилищния комплекс и неговия управляващ партньор, компанията Preiss, като всички страни се споразумяха извън съда миналия месец за неразкрита сума, показват съдебните регистри.

Сега, две години след смъртта й, адвокатите на семейство Маркано са завели дело в Деветия съдебен съд на окръг Ориндж, като твърдят, че офисът на шерифа и двама от неговите заместници са имали достатъчно доказателства, за да спасят живота на Маркано или да доведат до нейното разкриване по-рано.

Според делото заместник Самир Паулино, първият заместник, който се е отзовал в апартамента на Маркано за проверка на социалните грижи, не е третирал апартамента като „местопрестъпление“ въпреки „очевидните предупредителни знаци“, че е извършено престъпление.

Мия Маркано. Мия Маркано. Офисът на шерифа на окръг Ориндж

При първоначалната проверка на благосъстоянието „заместник Паулино не е информирал никого за доказателства за потенциално престъпление, което е наблюдавал в апартамента на Мия“, се посочва в жалбата.

Паулино имаше достатъчно доказателства, че „можеше да доведе до откриването на Мия много по-рано“, но „случаят не беше приоритет“, се казва в жалбата.

Доказателствата, за които се твърди, че са били пренебрегнати по време на разследването, включват кръв по възглавница и няколко парчета счупени бижута, според делото, което също така твърди, че Паулино не е поискал да претърси автомобила на Армандо Кабайеро – човек по поддръжката в комплекса, който е шериф на Ориндж Каунти По-късно Джон Мина каза, че следователите „доста убедително“ смятат, че е отговорен за смъртта на Маркано.

Властите смятат, че Кабайеро, който беше намерен мъртъв от очевидно самоубийство на 27 септември 2021 г., е влязъл в апартамента на Маркано без нейно разрешение. Имотът му беше посочен като ответник в по-ранното дело за неправомерна смърт.

Бащата на Маркано се свърза с офиса на шерифа, „за да подаде жалба поради неуспеха на Паулино да се отнесе към изчезването на Мия с чувство за спешност“, се казва в жалбата.

Твърди се, че Паулино е споделил какво е научил със своя ръководител капрал. Кенет Дейл и двамата са обсъдили случая по телефона, според делото.

Но нито един от двамата не е споделил „изключително критична информация“ за Кабайеро, който е имал „разгорещен разговор“ с членове на семейството на местопроизшествието, „с когото и да било, преди да завършат смените си“, се посочва в делото.

Междувременно „Дейл свидетелства, че не е знаел за никаква информация относно прозорец на спалня или кръв на сцената и мебелите срещу вратата не са му били точно представени.“

В деня след изчезването на 19-годишното момиче, Паулино се върнал във вилите Arden, за да се срещне с Jacolby Coleman, охранител в жилищния комплекс.

„Коулман също уведоми заместник Паулино, че е вдигнал пръстови отпечатъци от местопроизшествието с помощта на лента и се е опитал да предостави доказателствата на Паулино, но заместник Паулино, с усмивка на лицето си, каза на г-н Коулман да запази доказателствата, в случай че потрябват по-късно “, се казва в исковата молба.

Според жалбата „дискриминацията срещу изчезнали жени е била мотивиращ фактор за отказа да се разследва правилно“.

9-годишната Мия Маркано е видяна за последно около 17:00 часа. в петък, 24 септември в луксозните апартаменти Arden Villas в Орландо, където е живяла и работела, според шерифа на окръг Ориндж. 9-годишната Мия Маркано е видяна за последно около 17:00 часа. в петък, 24 септември в луксозните апартаменти Arden Villas в Орландо, където е живяла и работела, според шерифа на окръг Ориндж. Офисът на шерифа на окръг Ориндж

Офисът на шерифа „има политика, практика или обичай на правоприлагащите органи, които осигуряват по-малка защита… на изчезнали жертви от жени, отколкото на жертви на други нападения“, като не реагира „или целенасочено забавя отговора си“, се посочва в съдебния иск.

Говорител на офиса на шерифа отхвърли искането на CNN за изявление, позовавайки се на политиката на агенцията да не коментира висящи съдебни спорове.

CNN се е свързала с посочените депутати и полицейския синдикат за коментар относно делото, но все още не е получила отговор.

Миналата година и двамата заместници бяха дисциплинарно наказани във връзка с този случай за нарушаване на политиките на отдела, според филиала на CNN WESH.

Паулино получи 150-часово неплатено отстраняване за „незадоволително представяне“, докато Дейл получи 10-часово неплатено отстраняване като дисциплина, според WESH.

В изявление след отстраняването Мина каза: „Мениджърите в командната верига на отговорния заместник признаха липсата на спешност от негова страна и поискаха неговата роля – и ролята на неговия ефрейтор – в първите часове на този инцидент да бъдат разследвани от нашия отдел за професионални стандарти.

„Този ​​заместник беше подкрепен за незадоволително представяне и дисциплината беше сурова. В резултат на този инцидент ние сме в процес на извършване на промени в политиката, които ще насочат първите реагиращи патрулни помощници незабавно да уведомят своите ръководители и отдела за изчезнали лица, във всеки случай, в който някой се счита за изчезнало застрашено лице. ”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР