Семействата в Троян ще получават по 450 лева еднократна помощ

...
Семействата в Троян ще получават по 450 лева еднократна помощ
Коментари Харесай

Семействата в Троян ще получават по 450 лева за раждане на дете

Семействата в Троян ще получават по 450 лв. еднократна помощ при раждане на дете. Решението бе взето от общинските съветници на последното им съвещание, откакто кметът на община Троян Донка Михайлова предложи досегашният размер на помощта от 300 лв. да бъде повишен с 50 %.
Кметът показа своите претекстове преди дни. " В управническата стратегия в границите на сегашния мандат ние сме възнамерявали през 2023 година да предложим такова нарастване. Считаме, че в условия на демографска рецесия, при съществуване на наши задължения да работим за ограничение на аргументите и следствията от нея, търсим разнообразни механизми, с които да подтикваме младежите да се завръщат в Троянска община и да раждат децата си тук. Далеч сме от мисълта, че 150 лв. са сериозен тласък, само че мислим, че това нарастване е илюстрация на управническата воля в това отношение ", съобщи кметът.
Новият размер на еднократната помощ влиза в действие от 1 януари тази година, а изискванията за отпущането й остават непроменени.
Михайлова напомни, че от 1 януари 2015 година община Троян отпуска еднократна финансова помощ от 200 лв. за новородено или осиновено дете, като сумата се подсигурява от бюджета на общината. През 2019 година лв. помощта бе увеличена на 300 лв..
През годините са подкрепени 811 фамилии с обща стойност от 203 200 лв..
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР