Семействата на заложници, държани в ивицата Газа, започнаха 24-часов митинг

...
Семействата на заложници, държани в ивицата Газа, започнаха 24-часов митинг
Коментари Харесай

Семейства на заложници, държани в Газа в продължение на 100 дни, провеждат 24-часов митинг, молят правителството да ги върне у дома

Семействата на заложници, държани в линията Газа, започнаха 24-часов протест в Тел Авив събота вечер, призовавайки на държавното управление да върне техните близки вкъщи след 100 дни, прекарани в плен на Хамас.

Хиляди хора се изсипаха на „ Площада на заложниците “ в Тел Авив – централен площад против Министерството на защитата на Израел, който е служил за събиране точка за деятелите.

Хамас и други бойци от Газа заловиха към 250 души по време на смъртоносната си офанзива на 7 октомври против Южен Израел, като в същото време убиха към 1200 други души, множеството от които цивилни.

Повече от 100 заложници бяха освободени по време на краткотрайно помирение през ноември, само че 132 остават арестувани в Газа, в това число останките на към две дузини починали или убити.

„ Бяхме тук на 50-ия ден и говорихме на тази сцена. Няма да приказваме още веднъж след 50 дни. Време е да ги върнем. Сега! Върнете ги! “, сподели Ронен Нойтра, бащата на Омер Нойтра, израелски боец, който беше хванат. „ Те са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР