Семейният психолог Кристина Ковалевска казва, че дихателните техники, воденето на

...
Семейният психолог Кристина Ковалевска казва, че дихателните техники, воденето на
Коментари Харесай

Дихателни упражнения и бой с възглавници гонят стреса

Семейният психолог Кристина Ковалевска споделя, че дихателните техники, воденето на дневник и боят с възглавници могат да оказват помощ за справяне с тревогата.

Според нея, в случай че човек се намира в стресова обстановка и изпитва нараснала тревога, в това число за околните си, е значимо да поддържа познатия метод на живот: сън, постоянно хранене, леки физически извършени я най-малко под формата на разходки, другарство с околните. " Важно е да се означи, че тютюнопушенето и алкохолът, към които доста хора прибягват в обстановки на стрес, не оказват помощ за възстановяване на положението, а в противен случай - утежняват го. Затова в подобен миг е по-добре да се концентрирайте върху здравословните си привички ", предлага тя.

Ковалевска означи, че осъзнаването на протичащото се може да помогне в стресова обстановка.

„ Различни техники за диафрагмено дишане могат да оказват помощ за понижаване на тревогата. Това е един от най-бързите и ефикасни способи за понижаване на моментния стрес. Друг обикновен метод да се успокоите е да изпиете чаша вода на дребни глътки ", предлага психологът.

Специалистът добави, че в случай че равнището на тревога пречи на човек да се оправя с ежедневните задания, той може да се отърси от това като се огледа в близост и назове пет неща, които вижда, пет неща, които чува, пет неща, които може да допре, пипне и вкуси.

Психологът също по този начин предлага да се разчита на сегашното и да се мисли сериозно, за да не се потъва в отрицателни прогнози за бъдещето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР