Семен Новиков, който е от украински произход, донесе бронзов медал

...
Семен Новиков, който е от украински произход, донесе бронзов медал
Коментари Харесай

Бронз и единствена олимпийска квота в борбата

Семен Новиков, който е от украински генезис, донесе бронзов орден и олимпийска квота за България от международното състезание по битка типичен жанр в Берград.

Натуразлизираният герой завоюва дребния край при 87-килогамовите азера Ислам Абасов с 6:3.

Това е второ отличие за Новиков от началото на годината. По-рано през сезона той донесе на България бронз и на европейското състезание. По-значимото е, че по този начин състезателят си обезпечава място на игрите в Париж 2024, което се случи в последния ден от международното състезание в Белград.

 Снимка: БГНЕС

Имаме още два бронзови медала. Мими Христова при 65 кг и Рамазан Рамазанов при 70 кг ги извоюваха в неолимпийските категории. Лошата вест е, че финишираме в Белград единствено с едно обезпечено олимпийско място в спорт, който по традиция одобряваме, че е от мощните за родината ни.

Още два шанса в предолимпийски квалификационни шампионати ще има за българските борци. Ситуацията обаче е комплицирана, тъй като през Април в Баку квоти ще вземат единствено финалистите в обособените категории. Докато на “световния ” през май в Турция първите трима ще стигнат до Париж.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР