Село Сребърна, община Силистра, и през тази година ще събере

...
Село Сребърна, община Силистра, и през тази година ще събере
Коментари Харесай

Кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“

Село Сребърна, община Силистра, и през тази година ще събере кулинарни майстори и самодейци, с цел да покажат достоверните усети и традиции на района с обичайния и придобил необятна известност фестивал „ Гозбите на Добруджа “.
Събитието ще се организира на 8 октомври 2022 година, събота, от 10.30 часа на площада пред читалището в село Сребърна. Като част от Културния календар на Община Силистра, проявата се провежда от Община Силистра, Кметство с. Сребърна и НЧ „ Възраждане – 1940 “, с. Сребърна.
Кулинарният фестивал започва през 2012 година като „ Празник на гърнетата “, с концепцията и съдействието на Сдружение „ Общности, опознаване, просвета “.
От 2013г. фестивалът към този момент носи името „ ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА “.
В атрактивното кулинарно събитие ще вземат присъединяване 15 групи от общините Силистра, Ситово, Кайнарджа, Шумен, Каварна, Чуканеще-Румъния, както и от пенсионерски клубове, неофициални групи и самостоятелни участници.
Жури в състав от трима души с ръководител етнологът доктор Йордан Касабов ще прави оценка ястията в три категории – чорби, съществени ястия, десерти.
Отличените участници в състезанията ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.
Гост- реализатор на фестивала ще бъде фолклорната певица Нелина.
Заповядайте на 8 октомври 2022 година /събота/ от 10.30 часа в село Сребърна на кулинарен фестивал под патронажа на доктор Юлиян Найденов – Кмет на Община Силистра!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР