Селфито на Владислав Панев от ДБ с Делян Пеевски беше

...
Селфито на Владислав Панев от ДБ с Делян Пеевски беше
Коментари Харесай

С Пеевски шега не бива. Историята на едно злощастно селфи.


Селфито на Владислав Панев от Демократична България с Делян Пеевски беше неприятна смешка. А с Пеевски смешка не трябва. Пеевски от дълго време не е име, а нарицателно за превзета дъжавност. Коментар на Емилия Милчева.

Рубриката " Предозиране " на Дневник съумя да препечата фотографията преди да бъде изтрита от профила на Панев

Смешно ли Ви е селфито с Делян Пеевски? Ако отговорът е ДА, значи сте веселяци като депутата от " Демократична България " (ДБ) Владислав Панев. Той театралничи ухилен в коридорите на Народното събрание до сътрудника Пеевски, който не е по този начин ухилен. Ако на мястото на Панев беше някой народен представител от сценаристите на " Шоуто на Слави ", шегата можеше да мине за смешка. Но Панев е съпредседател на Зелените, които са част от обединяването " Демократична България ". За хората в Демократична България, за техните гласоподаватели и симпатизанти, за хилядите, които стачкуваха през 2013-2014 година поради избора на Пеевски за началник на ДАНС, с Делян Пеевски смешка не трябва. Пеевски от дълго време не е име, а нарицателно за превзетата държавност.

Пеевски е разграничителната линия
Редакцията предлага
Владислав Панев изтри селфито, след което се извини за особеното си възприятие за комизъм. А през днешния ден подаде оставка като зам.-председател на парламентарната група на " Демократична България ". Защитниците му припомниха какъв деятел и герой за дела е и по какъв начин не си коства да бъдем такива сектанти поради " един елементарен бъзик ". Вълната от мнения, която се надигна в обществените мрежи по тематиката, надмина тази за глобените по световния закон " Магнитски ", един от които е и Делян Пеевски. Именно с цел да го отбрани и " избели ", Движение за права и свободи още веднъж го постави отпред на листи и по този начин той се уреди с място в Народното събрание, вместо пред правораздаването.

Пеевски е разграничителна линия, а едно безобидно селфи не значи, че тя е премината. Означава, че я няма. Колегата Панев вика сътрудника Пеевски и той се отзовава за обща фотография.

Кампанията " Нито глас за Пеевски ", оповестена от съпредседателя на Демократична България Христо Иванов във Велико Търново, се провали - тя не беше изпълнена със наличие и остана да виси на слогана си. Пеевски, който също водеше листа там, взе повече гласове от Христо Иванов - 6663 - или съвсем два пъти повече от конкуренцията, спечелила 3644.

Срещу пеевщината в Народното събрание политическата мощ занапред ще би трябвало да води не просто акция, а борба поради обстоятелството, че министерството на правораздаването е на " Да, България ", част от Демократична България, и ще го оглави юристката Надежда Йорданова. Този път не може да разрешат правосъдната промяна да бъде " опраскана ", въпреки все още въпросът със промяната на основния прокурор, един от стълбовете на пеевщината, да наподобява обезсърчителен. Това няма да бъде спортсменски мач, а политическо стълкновение.

Парламент с Пеевски? Това не е смешно.

Панев се извини - факт. Призна, че е сбъркал. " Логиката ми беше фотография със признака на корупцията в България. Човекът, който е виновен за медийния монопол в страната, против който приказвах през вчерашния ден от трибуната на Народното събрание. Човекът, който носи отговорност за банкрута на КТБ. За разграбването на " Булгартабак ". Символа на превзетата страна. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел " Берлин ". Пред други знаци на модела Борисов-Пеевски. Снимката през днешния ден беше следващият знак на това, което би трябвало да отхвърлим. "

Медийният монопол опропасти орисите на мнозина, замърси медийната среда, направи страхливци, послушковци и мисирки десетки публицисти, проми главите на хиляди хора. Заради подчиненото правораздаване банкрутът на КТБ не засегна Пеевски, само че пък страната заплати над 4 милиарда поради продажността на политиците.

Светът е оживял, тъй като се е смял, напомни Панев афоризма на Радой Ралин във връзка селфито с Пеевски. Но парламент с Пеевски не е смешно.

***

Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР