Селекционерът на Япония Акира Нишино, чийто отбор достигна до 1/8-финалите

...
Селекционерът на Япония Акира Нишино, чийто отбор достигна до 1/8-финалите
Коментари Харесай

Селекционерът на Япония подаде оставка

Селекционерът на Япония Акира Нишино, чийто тим доближи до 1/8-финалите на Световното състезание по футбол в Русия ще напусне поста си. Това заяви президентът на Японската футболна асоциация Козо Тасим.

" Договорът на Нишино като треньор на японския народен тим изтича в края на този месец и той не желае да остане ", сподели Козо Тасим, представен от организация Киодо.

Макар и да не разгласи публично кой ще бъде правоприемник Нишино, японските спортни издания оповестяват, че водещ претендент за поста е Юрген Клинсман.

Нишино бе назначен през април тази година, когато Японската футболна асоциация реши да уволни предходния селекционер Вахид Халилходжич. Причината бе неприятно равнище на връзка.

По време на груповата фаза на Световното състезание, Япония победи тима Колумбия с 2:1, приключи със Сенегал-2:2 и загуби от Полша с 0:1, само че това не попречи на азиатски тим да вземе второто място в Група Н с актив от четири точки.

На 1/8-финалите на японския тим поведе с 2:0 през второто полувреме против Белгия, само че в последна сметка загуби с 2:3, допускайки гол в петата минута на добавеното време. Мондиал 2018 1/8 кръг, понеделник 2 юли  Белгия 3:2краен резулат  Япония
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР