Селекционерът на турския национален отбор по баскетбол Ергин Атаман говори

...
Селекционерът на турския национален отбор по баскетбол Ергин Атаман говори
Коментари Харесай

Ергин Атаман: На хартия България е най-слабият отбор в групата ни

Селекционерът на турския народен тим по баскетбол Ергин Атаман приказва преди втория мач на отбора му против отбора на България от ЕвроБаскет 2022. Ето какво показа наставникът на южните ни съседи:
 Шейн Ларкин пред Sportal.bg: Трябва да лимитираме Везенков Шейн Ларкин пред Sportal.bg: Трябва да лимитираме Везенков
“Както казахте, да стартираме шампионата с победа беше доста значимо. Излязохме спечелили в деня, в който играхме неприятно. На този шампионат са вероятни всевъзможни изненади. Вчера вечерта Белгия победи домакините от Грузия, в другата група Германия победи един от огромните любимци Франция. Да започнеш с победа и самочувствие е доста значимо. Днес анализирахме грешките, които направихме във вчерашния мач. Очакванията ни са огромни и би трябвало да сведем неточностите до най-малко. Разбира се, моето предпочитание е да виждам добра игра от тима. В първия ден на шампионата е допустимо да е имало напрежение и концентрацията да не е била на равнище. Атмосферата тук е доста неприятна. На нашите мачове няма аудитория и е мъчно да свикнем с това.

На хартия България е най-слабият тим в групата, само че ние би трябвало да подходим към тази среща като че ли се изправяме против най-хубавия подобен отбор. Познаваме Везенков, той е един страховит състезател. Тази година беше в Идеалната петица на Евролигата. Дий Бост пък направи страховит сезон в Галатасарай. Това са двамата най-важни играчи на българския тим. И другите състезатели не са за подценяване, имат добра пукотевица от тройката. Двубоят ще бъде доста значим и ще желаеме да вземем успеха ”, съобщи Атаман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР