Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов изгледа на

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов изгледа на
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Толкова конкурентно първенство не сме имали от 20 години

Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов изгледа онлайн третия мач от финалната серия в Суперлигата сред тимовете на Нефтохимик 2010 и ЦСКА. След срещата той отговори на въпросите на медиите.

Г-н Константинов, завърши сезонът в Русия. Какво е мнението Ви за представянето на Вашия тим Локомотив?

Мисля, че през днешния ден акцентът би трябвало да бъде българското състезание и шампионската купа за Нефтохимик. Акцентът би трябвало да е върху позитивите в нашето състезание, а те не са малко предвид на това, че доста тимове качиха равнището. Започнаха съществено да обръщат внинамние на нашия спорт и мисля, че по-конкурентно състезание в последните несъмнено 20 години надали сме имали. Ще имаме време да приказваме и за другите шампионати.

В каква форма са националите на България, които гледахте в мача ЦСКА - Нефтохимик?

Трудно е да създадем генерални изводи от един мач. Постарах се да дойда. Кацнах и от летището дойдох в залата, с цел да видя един мач онлайн, тъй като онлайн е по-различно. Според мен са в положително положение.

Заслужено ли Нефтохимик е първенец?

Спечелиха постоянния сезон. Мисля, че по безапелационен метод завоюваха и плейофите, което не слага под подозрение заслужената шампионска купа.

Преди няколко дни Борислав Кьосев в закачлив звук сподели рецептата за това по какъв начин България да стане международен първенец. Треньорският екип се състои от Вас, Радостин Стойчев и Мартин Стоев като Вашата роля е да давате изявленията. Как ще коментирате?

Не съм го чул това. Но одобрявам думите на члена на Управителния съвет на федерацията напълно съществено. Ще обмислим предлагането.

Извън шегата ще Ви помоля да коментирате думите на Ивайло Стефанов. След един мач с Монтана от плейофите той съобщи, че в България даваме късмет за развиване на играчи като Кирил Клетс и Константин Абаев, които след време " ще ни пребиват " в националния тим.

По тази логичност всички състезатели, чужденци, които играят в Италия, в Полша, в Русия, не би трябвало да играят там. Всеки има право на мнение. Аз не желая да се конфронтирам с мнението на някой различен. Според мен, с помощта на такива момчета може да има по-високо равнище на шампионата, тъй като ние имаме много състезатели, които играят в чужбина и през последните 1-2 години се появиха много амбициозни тимове, които имат предпочитание да реализират нещо в шампионата. Монтана е от тези тимове, които поддържат положително равнище. Нефтохимик се завърна по най-хубавия метод. Пазарджик е образец, незабавно влязоха в Суперлигата и тази година имаха боеспособен тим. Можем да разпознаваем и Разлог като тим, който изигра добър шампионат. Колкото и надарени момчета да имаме, те не стигат, с цел да попълним тези тимове. Според мен, с цел да се качи равнището, международна процедура е да се прибавят някои състезатели на положително равнище. Няма нито една страна, която може да си попълни шампионата единствено със лични състезатели. Всички положителни шампионати купуват чужденци. Така че това не е сериозен мотив. Това е въпрос на избор. ЦСКА развива Ивайло Стефанов. Този мотив, изказан от някой различен, би бил добре. След като Ивайло на 45 години го развиват в ЦСКА... Ако на негово място развиват някое младо момче, добре, само че те развиват Ивайло Стефанов. Какво да приказваме за младите момчета, които ще ни бият или може би би трябвало да извикам Ивайло в националния. Не че не е заслужавал. Първо да погледнем в нашата градина и по-късно да разясняваме другите.

Днес свърши сезонът в Суперлигата и поглеждаме към националния тим. Каква е програмата? Кога се събирате?

Изчакахме да се види дали ще свърши серията. Някои момчета, които са свършили, ще стартират подготовка втората половина на тази седмица. Има хора, на които ще се получи много дълга отмора, в случай че чакаме общия общ брой първоначално намай. Така че някои ще стартират още тази седмица с самостоятелна стратегия.

Да чакаме ли изненади в състава на националния тим?

Трудно е да приказваме за изненади. Една група от 25-30 индивида. Ние нямаме чак толкоз състезатели на височко равнище, тъй че супер изненади не очаквайте.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР