Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов говори пред

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов говори пред
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Надявам се България отново да е волейбол

Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов приказва пред медиите преди започващото Европейско състезание, на което сме съдомакин. Първият мач на „ лъвовете “ е против Испания във Варна на следващия ден от 20:30 часа. Константинов съобщи, че през последните години най-лошото е пораженческият дух. Специалистът показа, че мощно се надява България още веднъж да е волейбол.

„ Притеснява ме единение дали всички ще влезнат в идентична форма на Европейското. Със здравословният проблем на Ники Колев, сякаш успяхме да се оправим. Той тренира последните 2 пъти обикновено. Каквото съм очаквал, това и съм заварил в националния тим. Ясно ме беше че, ще е мъчно. Не идваме тук да си вършим PR, а с цел да помогнем, тъй като е нашият народен тим “, сподели Константинов. 

„ Силно се надявам да се представим добре. Има много момчета, които не са реализирали съществени резултати. Те са малко натоварени с упования от предходни генерации. Виждат се доста забавни неща по време на тренировките - даже единствено за лятото. Големият въпрос е дали ще забележим това израстване в игра. Ако го забележим ще сме забавен тим ”, продължи той.

„ Критиките са част от работа на един състезател. Когато няма предстоящи резултати, разумно е да има рецензии. Мога единствено да подлагам на критика за липса на предпочитание. Това е и главното нещо, което желая от тима. През последните години най-лошото бе този пораженчески дух. Всеки може да елементарни на един тим, в случай че той се бори до края. Опитахме се това да го създадем “, показа селекционерът на България.

„ Да приказваме преди шампионата какво ще бъде? По-добре да забележим какво ще стане. Надявам се бързо да прескочим тази раздразнителност, тъй като сме хазаин. Но в течение на шампионата това се трансформира и домакинът стартира да демонстрират каквото би трябвало “.

„ Започваме с два мача с тимове, които не са любимци в групата, само че пък те са от нашето равнище през последните години. Технични, грамотни спретнат тим. Видяхме хубави мачове от Испания и Финландия в Златната лига. Не сме в позиция да подценим, който и да е тим ”.

„ Публиката ще бъде тук. Може би 80/85% са продадени билетите. Ние би трябвало да се оправим с този напън, който оказва публиката и към своя тим и към съперника. И с течение на шампионата публиката да стане нашия седми състезател. Силно се надавам България още веднъж да бъде волейбол ”, сподели още Пламен Константинов. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР