Селекционерът на националния отбор по футбол на Англия Гарет Саутгейт

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Англия Гарет Саутгейт
Коментари Харесай

Саутгейт: Мачът с Украйна е ключов в нашата група

Селекционерът на националния тим по футбол на Англия Гарет Саутгейт изрази „ големите благосклонности “ на Англия към украинските жители преди неделния конфликт от квалификациите за Евро 2024 сред двата състава на стадион „ Уембли “ в Лондон. Три дни откакто започва квалификациите в група „ С “ с победа с 2:1 над първенеца Италия, тимът на Англия чака идващия си съперник. За Украйна дуелът с англичаните в неделя ще бъде първи от тази квалификационна акция.

Попитан дали обстановката към продължаваща война в Украйна ще направи мачът против украинските футболисти непредсказуем, Саутгейт отговори: „ Бих споделил, че е изцяло предсказуем. Те са доста горди. Видяхме това през цялото време на войната, когато отидоха в Шотландия за плейофите за Мондиал 2022 и Уелс. Те са доста група от играчи, това се вижда. Напълно са отдадени на задачата да донесат наслада на публиката. Ние несъмнено имаме голяма благосклонност към това, което се случва, а също е поддръжка, само че на следващия ден следва футболен мач и ние сме изцяло съсредоточени върху това да опитаме да спечелим. “

„ Честно казано, това е основен мач в квалификационната група. Ако успеем да продължим по пътя, който започнахме преди няколко дни и победим в неделя, това ще бъде доста добре за нас “, добави Саутгейт.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
На въпрос за обстоятелството, че към момента не е ясно къде Украйна ще играе домакинските си мачове и дали се е надява това да се случи на украинска територия Гарет Саутгейт разяснява: „ Дори не съм мислил за това. Мисля само за утрешния мач. Други хора ще водят тези полемики. Имаме няколко други срещи преди този дуел. “

Саутгейт съобщи още, че се надява футболистите, с които разполага да се оправят с предизвикването в неделя. Той добави, че полузащитниците Джордан Хендерсън, Джуд Белингам и Калвин Филипс се усещат добре. Дебюта си чака нападателят на Бретфорд Айвън Тони. „ Той е много добър в последно време. Харесва ни и е в проектите ни. Приоритетът ни в квалификациите е да печелим мачове “, сподели селекционерът на британския народен тим по футбол.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР