Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов логично беше разочарован след

...
Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов логично беше разочарован след
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Все още ситуацията е поправима

Селекционерът на националния тим Пламен Константинов разумно беше отчаян след загубата от Испания с 1:3 в първия мач от Европейското състезание по волейбол за мъже, само че посочи, че неверната стъпка на старта е поправима.


„ Те играха по-освободено. Според мен на максимума си. Получи им се всичко и ги приветствам. Не е единствено наша заслугата със слаба игра. След първичния напън, ние не можахме да отговорим. Бъркахме доста сервиси. Ако не мръднеш един тим от мрежата и играеш на събран блок, се играе доста мъчно, против който и да е тим. Безспорно имаше терзание, само че аз и през вчерашния ден споделих, че чакам началото да е мъчно, тъй като като хазаин има напрежение. У домакина има повече напрежение при първия мач, в сравнение с у гостуващия тим. И това се отрази най-много на сервис. Те играха освободено. Очакванията ми бяха, че ще има подобен миг, само че че ще можем да пречупим и обърнем. В четвъртия гейм изпуснахме две леки топки, те направиха 4 точки разлика, още веднъж им потегли сервисът и изпуснахме момента. А ненапълно бяхме пречупили развоя на мача “, разяснява той.

Треньорът беше безапелационен, че съдията не е отговорен за крайния резултат от мача. „ Имаше решения, които са коментируеми, само че първият проблем е в нас. Най-хубавото е, че е поправимо. Все още. Ако изиграеш подобен мач в директна елиминация, не е. Психика се построява в такива мачове. Те би трябвало да се изиграят и някои от тях да се изгубят. Има момчета, на които това им е първо огромно състезание. Не е елементарно да влезеш на подобен конгрес и да покажеш устойчива душeвност, тъй че дано не бъдем прекомерно сериозни към тях или най-малко да бъдем по-търпеливи. Може да бъдем в края, когато забележим крайния резултат. Но аз се надявам, че към момента имаме късмет да изправим нещата и дано не прибързваме “, сподели още Гибона.

„ Алекс Николов и Георги Братоев бяха с вирус - повръщане и изнемощялост. Георги от два дни, а Николов - през вчерашния ден цяла вечер. Мислехме да запазим Алекс, само че го пуснахме в третия гейм. Надявам се да са подготвени за идващия мач. В него чакам да играем нашата игра. Трябва бързо да излезем от тази обстановка ", добави националният селекционер.


Наставникът на испанците Мигел Ривера също разяснява триумфа на своя отбор и подчертава върху ситуацията в препълнената зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта.

„ Беше необикновен волейболен ден. Да бъдем част от това празненство беше извънредно преживяване за нас. Но ние не бяхме просто като поканени на празненство, искахме също да бъдем основно настоящо лице. Бяхме напълно фокусирани върху проекта си за мача. Момчетата се показаха на в действителност високо равнище - дадохме тъкмо това, което чакахме. Сервирахме добре. Опитвахме се да играем с топката надалеч от мрежата. А когато топката е надалеч от мрежата, българската офанзива страда. Невероятен ден за нашия тим, само че това е единствено първата стъпка. А ни чака дълъг път по време на Европейското състезание “, показа експертът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР