Селекционерът на националния отбор на Литва Едгарас Янкаускас обяви групата

...
Селекционерът на националния отбор на Литва Едгарас Янкаускас обяви групата
Коментари Харесай

Литва без тримата си най-опитни футболисти за мачовете срещу България и Унгария

Селекционерът на националния тим на Литва Едгарас Янкаускас разгласи групата от футболисти, на които ще разчита за идните два дуела на неговия отбор от квалификациите за Евро 2024 - против България (17 юни) и Унгария (20 юни).

Прави усещане, че отвън състава на прибалтийската страна останаха тримата най-опитни играчи - Арвидас Новиковас, Викинтас Сливка или Джугас Барткус, а тяхната липса Янкаускас изясни с това, че и тримата не се намират в най-хубавото кондиционно положение след дългия сезон в клубните им тимове.

Един от най-успешните литовски футболисти за всички времена бе запитан още за какво в листата с извикани има цели петима представители на отбора на Шяуляй от локалното състезание, на което той отговори следното:

" Няма феномен – гръбнакът на тима на Шяуляй е формиран от литовци, което ме прави доста благополучен. За тях това внимание е като признателност, самопризнание за добре свършената работа. А мястото в таблицата, което заемат можеше да бъде и по-високо. Очите на нашия треньорски щаб са ориентирани към тимовете, в които литовците играят значими функции, вкарват голове и се борят за трофеи. В титулярния състав на тима от Шяуляй постоянно има девет литовци, тъй че е разумно от него да има най-вече претенденти за националния тим ", съобщи Едгарас Янкаускас.

Отборът на Литва приема България на 17 юни (събота) от 16.00 часа българско време, като срещата от Каунас ще може да наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntnews.bg/sport!

Три дни по-късно момчетата на Едгарас Янкаускас ги чака аудиенция и на един от любимците в групата Унгария.

Ето я и групата на Литва за идните два дуела от квалификациите за Евро 2024:

Вратари: Едвинас Гертмонас (Жалгирис Вилнюс), Лукас Паукще (Шауляй), Емилийс Зубас (Апоел Тел Авив, Израел)

Защитници: Линас Климавичус, Маркас Бенета и Пийюс Ширвис (и тримата от Паневежис), Едвинас Гирдвайнис (Жалгирис Каунас), Кипрас Кажуколовас (Жалгирис Вилнюс), Артемиус Тутишкинас (ЛКС Лодз, Полша), Рокас Лекиатас (Шауляй), Юстас Ласицкас (Олимпия Любляна, Словения)

Полузащитници: Модестас Воробьовас (без клуб), Гвидас Гинейтис (Торино, Италия), Овидиус Вербицкас (Жалгирис Вилнюс), Гратас Сиргедас (Жалгирис Каунас), Елигиус Янкаускас, Дейвидас Шешплаукис и Даниел Романовски (и тримата от Шауляй), Каролис Узиела (РФС Рига, Латвия), Фаустас Степонавичус (Тукумс 2000, Латвия), Клаудиус Упстас (Хенгелман Каунас)

Нападатели: Гитис Паулаускас (Егнатия Рогожине, Албания), Фьодор Черних (АЕЛ Лимасол, Кипър)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР