Селекционерът на националния отбор на Бразилия Тите се ядоса на

...
Селекционерът на националния отбор на Бразилия Тите се ядоса на
Коментари Харесай

Селекционерът на Бразилия се ядоса на Мбапе: Сигурно говори за контролите, които си играят в Европа

Селекционерът на националния тим на Бразилия Тите се ядоса на изказванието на една от звездите на Пари Сен Жермен и Франция, че квалификациите за Световното състезание са по-трудни за тимовете в Европа, в сравнение с за тези в Южна Америка. Мбапе разяснява, че европейските тимове играят доста мачове на високо равнище в квалификациите. Френският национал, който завоюва Мондиал 2018 с тима на своята татковина, добави, че футболът в Южна Америка не е толкоз развъртян, колкото в Европа.

Тите не се съгласи с тези мнения и увери, че класирането за Световно състезание от зона Южна Америка е също толкоз мъчно, колкото на всички места по света. " Квалификациите тук са доста по-трудни от груповата фаза на европейските пресявки. С цялото ми почитание, при нас няма Азербайджан. Вероятно Мбапе приказва за тези мачове от Лигата на нациите или европейските контроли, само че не за квалификациите ", добави селекционерът на Бразилия.

Последните четири издания на Световните шампионати бяха извоювани от тимове от Стария континент – Италия през 2006 година, Испания през 2010-а, Германия през 2014-а и Франция през 2018-а. Това е най-дългият интервал от победи на сформира от един континент в историята, като само финалистът през 2014 година Аржентина беше отвън Европа. Всъщност 12 от всички предходни 21 издания на Мондиал са извоювани от европейски тимове, а Южна Америка е излъчил победител 9 пъти.

Франция се класира за Световното състезание в Катар като водач в своята квалификационна група с пет победи и три равенства в осемте си мача. Бразилия взе виза за Мондиал 2022 след 14 победи и три равенства отпред в квалификациите, в която се включиха 10 отбора, с 6 точки повече от втория Аржентина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР