Селекционерът на националния отбор на България се срещна с медиите

...
Селекционерът на националния отбор на България се срещна с медиите
Коментари Харесай

Бала: Шансовете са 50/50, искам да играем футбол

Селекционерът на националния тим на България се срещна с медиите преди утрешната евроквалификация с Чехия. Пресконференцията на експерта и полузащитника Георги Сърмов стартира с 30-минутно забавяне поради запушване в Прага. Бала разкри какво ще изисква от совите футболисти и изрази мнение, че възможностите сред двата отбора са 50 на 50.

" Тръпката е забавна и характерна за мен, само че няма нещо по-различно и няма проблеми. Надявам се да няма напрежение в тима. За мен това е най-важно. Разбира се, че ще има изненади. И при нас има доста нови хора и желаеме да покажем нещо ново. Футболът е еднакъв. Много тежък и за двата тима мач. Надявам се, че ще имаме повече шанс. Имаме 24 футболисти с нас. Почти 99.9% съм наясно със състава, имам го в главата си и когато пристигна времето, ще ви го кажа. Все отново има още една подготовка. Има леки проблеми, които не са решаващи за този мач. Мога да кажа, че всички са здрави. Има още един мач и би трябвало да внимаваме с футболистите ", стартира Бала.

" Нямам терзания и се надявам всичко да мине по проект. Една седмица е малко време и доста. Нека изчакаме да мине мачът и тогава ще мога да ви кажа освен това. Отборът на Чехия има доста качествени футболисти. Имат двама футболисти в средата на терена, които са извънредно рискови - Павелка и Сучек. Имат бързи и енергични бекове - Павел в дясната страна и Филип в лявата. Трябва доста да се внимава, тъй като футболът, който изповядват, е динамичен. Не на последно място Патрик Шик, който е топ футболистът на Чехия. Имаме лична идея и се надявам да се съобразяваме повече с нея, в сравнение с с тази на Чехия. Стандартните обстановки са значими както в нападателен, по този начин и в отбранителен проект. Всеки треньор желае да стои добре в отбрана и да има положителни благоприятни условия в офанзива. Ако успеем да използваме това като вид, ще бъдем доста удовлетворени. Трябва да реализираме това, за което сме пристигнали. Не можем да знаем по какъв начин ще се развие мачът. Ще бъде тежък мач, само че в случай че имаме шанс и в случай че ни се случат нещата, ще се поздравим с триумф ", добави наставникът.

" Вярно е, че има доста нови състезатели, както и контузени, които останаха отвън групата. Нямаме различен късмет, с изключение на да бъдем оптимисти. Видях голямо предпочитание през седмицата от футболистите да реализират нещо в този мач. В този мач не е значимо кой е любимец и какво считам аз. Мисля, че мачът е 50/50. Голяма роля ще има това кой желае повече успеха и кой има повече шанс. Може да се каже, че чешкият тим е любимец, само че да се надяваме, че след мача ще кажем нещо друго. Работихме крепко през тази седмица и желая да имаме по-добро владеене на топката. Не желая да търсим дългите топки, а да играем футбол. Разбира се, това зависи доста и от съперника. Имаме футболисти, които могат да го вършат. Имам персонални визии, които желая да осъществявам. Само времето и мачът ще покажат дали имаме триумф с тези неща " приключи Балъков. ЕВРО 2020 3 кръг, петък 7 юни  Чехия 21:45предстои  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР