Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров

...
Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров
Коментари Харесай

Ясен Петров: Надявам се в мачовете да бъдем агресивни, дръзки и умни

Селекционерът на националния тим на България по футбол Ясен Петров беше безапелационен, че отборът му се нуждае от поддръжката на почитателите в новата акция, която започва на 2 юни с мач от Лигата на нациите.

Треньорът беше специфичен посетител в предаването „ “ по Българска национална телевизия. Той разкри, че ключът към триумфа, който ще търси в първия дуел против Северна Македония е „ експанзия, смелост и разум “.

Националите към този момент водят подготовка в Разград, където ще се изиграят и домакинските срещи.

„ Надявам се на огромен фенски интерес. Надявам се да бъдем подкрепени. Ако не си слагаме огромни цели, не виждам по какъв начин ще израстваме като тим. Целта до момента беше да подмладим тима, в този момент имаме добра сплав сред опит и младост. Дойде времето за резултати. Преди малко имахме видео анализ от мача с Хърватия, уповавам се да сме извадили поуките и тимът ни да играе по различен метод на 2 юни против Северна Македония. Думичките, които ми влиза в глава е нападателни, дръзки и умни “, показа Ясен Петров.

Селекциоенрът беше запитан и за национала Георги Йомов, чието име беше забъркано в скандал със пукотевица на столична бензиностанция преди няколко седмици.

„ Ние го поддържаме напълно. Вчера стана една лека травма, уповавам се, че ще се възвърне, той е част от нашия тим и се надявам, че ще помогне на тима “, сподели Ясен Петров.

Първите четири срещи на „ лъвовете “ са при започване на юни. Националният ни тим е хазаин в Разград на Северна Македония (2 юни) и Грузия (5 юни), а по-късно гостуваме на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни).

„ Божидар Чорбаджийски и Пламен Гълъбов, ние ги следим непрекъснато и доста откровено се надяваме да оказват помощ на тима. Антон Недялков не желая да разясня, извънредно доста разчитаме и на него. В момента в международния футбол нещата са доста изравнени. Италия не съумя да се класира за Световно състезание, европейски първенец. Не желая да мисля за Грузия и Гибралтар, в този момент мислим за 2 юни, а по-късно за другите тимове “, сподели още Петров.

Наставникът прикани почитателите за поддръжка в домакинските срещи на националния отбор.

„ Ние играхме единствено 5 мача в България, три от тях бяха със фенове, които спечелихме, два бяха пред празни трибуни, както и 10 мача на открито. Почти на всички места последователите подкрепяха домакините, този тим има потребност от поддръжка, има потребност да изпита това възприятие на личен терен, да има аудитория, която да го вдигне в сложните моменти “, приключи селекционерът на България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР