Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди заяви след

...
Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди заяви след
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Чакат ни отговорни мачове! Отиваме с една ясна идея и това е да спечелим

Селекционерът на националния ни волейболен тим Силвано Пранди съобщи след последната контрола против Северна Македония, извоювана с 3:1 гейма, преди европейската подготовка в Израел, че ги чакат виновни мачове, само че отиват с една ясна концепция и това е да завоюват. Ето още какво показа италианският експерт пред медиите след инспекцията:

" Обстоятелствата са такива, че нямаме избор с изключение на да бъдем подготвени. Остава напълно малко време, тъй че имам вяра, че с всеки идващ ден, можем да се подобряваме. Нямаме различен избор с изключение на да отидем и да създадем всичко допустимо да спечелим тези мачове. Ясно е, че нямаме три месеца, само че това важи и за другите тимове. Аз имам вяра, че отиваме с една ясна концепция и това е да спечелим ".

" Това, че българският тим не взе участие в квалификации по принцип, не ни интересува в този момент в съответния случай. Не би трябвало да одобряваме всичко за даденост, само че това, което е значимо за всеки състезател във всеки един миг е той да се концентрира върху това, което би трябвало да свърши - да извършва сервис добре, да посреща добре, да забива добре, да прави всичко, което пожелаваме от тях. Не може да подценяваме никой, в последна сметка ни чакат виновни мачове, към които би трябвало да подходим оптимално отговорно ".

" Доколкото до това какъв брой ще са потребни тези мачове от квалификацията за този тим в развой на подмладяване, естествено един лагер с тренировки и публични мачове е потребен за израстването на един тим. Но доколко това ще ни помогне, ми е рано да кажа, само че тези мачове ще са потребни за нашата цел ".

" По отношение на Ники Николов получи лека мускулна контрактура през вчерашния ден и предпочетохме през днешния ден да го запазим. Ако беше в формален мач със залог, съм сигурен, че той щеше да изиграе 5 гейма. Тази група от 14 играчи, които са тук, е да кажем една съществена група, която съм определил, само че към нея още 4-5 играчи, които след контролите в Скопие се приготвят със своите клубове и са на изчакване да бъдат извикани, в случай че се наложи. Така че действително групата е от 18-19 души, които се приготвят ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР