Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев коментира на пресконференцията

...
Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев коментира на пресконференцията
Коментари Харесай

Хубчев: Ако не се класираме, няма да ни е за първи път

Селекционерът на националния ни тим Петър Хубчев разяснява на конференцията си в Амстердам, че " лъвовете " са крепко стъпили на земята след сладката победа с 3:2 над Швеция. Утре от 19:00 часа България се изправя против Холандия в следващата международна подготовка. 

Типично в собствен жанр Хубчев не изпада в еуфория след измъкнатите три точки от шведите и посочи, че се пробва да придаде същото мислене и на футболистите си в навечерието на тежкото посещение на " лалетата ", които в четвъртък отстъпиха с 0:4 на водача Франция и на следващия ден ще се стремят да се реваншират пред своите почитатели. 

" При нас нещата са малко по-спокойни спрямо Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си създадем изводите, само че пък това няма да ни е за първи път ", разяснява Хубчев.

" Ние сме по-освободени душевен в съпоставяне със противника и се надяваме това да е нашето преимущество ”, сподели героят от САЩ`94. 

" Във футбола постоянно става по този начин - да се поддадеш на еуфорията. Затова главната ми роля е да убедя играчите, че успеха оня ден ще има дребна роля на следващия ден. Не си вършим никакви илюзии, че ще бъдем улеснени по някакъв наичн. Не сме огромна футболна мощ, че да си позволим да се поддаваме на настроението. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да създадем още един толкоз мощен мач ", счита Хубчев. 

" Лалетата " ще бъдат без Робин ван Перси и Кевин Строотман, които са надлежно с травма и с наказване. " Това са двама доста положителни футболисти, само че не са единствените мощни играчи на противника ", продължи Хубчев. 

" Подготвяме се за един доста сериозен конкурент. Важно е да съблюдаваме тактическа дисциплинираност и от ден на ден да започваме да имаме вяра в нашите мощни страни. По-правилно е да се концентрираме върху нас си ", добави националният ни селекционер, който за мача на следващия ден е осъден след изгонването му против шведите. 


НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​ 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР