Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Планираме контроли с Бразилия преди Световното

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол на България Пламен Константинов бе за ден и половина в София, след което още веднъж се завърна в Русия. По време на визитата си той бе на среща с управлението на волейболната федерация, като бяха разисквани за въпроси по отношение на подготовката на националите за Световното състезание през 2018 година в България и Италия. Ето какво описа Пламен Константинов в особено изявление за BGvolleyball.com за противниците, подготовката и настоящите задания преди старта на Мондал 2018.

- Защо толкоз за малко в България?
- Само един ден съумях да отделя, тъй като с Локомотив имаме мачове в Шампионската лига, би трябвало да водим подготовка и да упражняваме.

- Какво наложи тази бърза аудиенция?
- Обсъждането с управлението на БФВ на групите, подредбата за Световното състезание през 2018 година. Неща, свързани с програмата за подготовката на националите. Трябва да договаряме контроли, с кои тимове ще играем, разяснения по програмата, къде ще се води подготовката и така нататък

- Ясна ли е визията за идната подготовка и какви контроли предвиждате?
- Да. Но за момента към момента обсъждаме. Хубаво и било да изиграем най-малко пет-шест контроли преди Световното състезание. Колкото повече мачове по-добре. Но в същото време желая да имаме и класни противници. В проектите ми са да поканим Бразилия, тъй като бразилците са в групата в Русе и може и на тях да е комфортно като вид, примерно последния уикенд преди старта на Световното. Като цяло трябваше да изчакаме жребия с цел да забележим с кои тимове сме, с кои се кръстосваме, с кои можем и с кои не да играем. Имам предложение от Холандия за контроли. Също по този начин би трябвало да обсъдим вид за контроли с Китай преди Световната лига. А те имат предпочитание и преди Световното състезание още веднъж да играят с нас.

- Повечето експерти дефинираха нашата група като " добра ", само че ти беше много сдържан за жребия?
- Нормално, следва Световно състезание. Като погледнем, в групата на Русия са три топ тима – Русия, Съединени американски щати и Сърбия. Така, че имаше и по-лош вид. Ако съпоставим нашата група с италианската, там топ тим е единствено Аржентина. При цялото ми почитание този тим не е нито Полша, даже Иран в последните години играе по-убедително в сравнение с Аржентина. Особеното в нашата група съгласно мен е, че има най-малко пет тима, които могат да играят добър волейбол. Докато в другите групи, повече са изявени два-три тима и по-късно има разлика. При нас, като се изключи Пуерто Рико, които въпреки всичко са американска школа, няма да кажем неволейболна нация. Всичките пет тима са с обичаи, с история и достижения.

- Куба ли е най-непредвидимият тим?
- Това е най-неясният за мен тим. С какъв състав ще се яви, какво могат да създадат. Кубинците са отбор, който един ден може да победи някой от топ тимовете, а на другия ден да загуби от последния тим. При всички положения Куба си е Куба. При толкоз хора, които избягаха, тази страна продължава да ражда волейболисти и да построява положителни състезатели. Най-малкото заслужават почетения за това и не можеш да ги сложиш като аусайдер.

- До какъв брой е незнаен Пуерто Рико?
- За последно с тях играхме на Световната купа през 2007 година. И мога да кажа, че тогава бяха сериозен тим. Имаха състезатели, които играеха в чужбина и в европейските шампионати в това число. Но може би тогава бяха по-добър тим, от колкото в този момент, времето минава. Затова би трябвало деликатно да се следи всичко и да се разузнае противника.

- В едно твое изявление сподели, че по-добре да играем против Полша, в сравнение с против някой различен, тъй като постоянно излизаме на " кръв против тях ". Сега са в нашата група. Те ли са главният ни противник?
- Така е, постоянно играем на кръв против Полша. Леки мачове против тях няма. Но в този момент Полша няма да прави повече опити след европейското. Според мен ще заложи на несъмнено и ще викне всички най-опитни играчи. И ще бъдат с друг състав по отношение на предходната година. Което значи, че следва тежък конфликт с тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР