Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи
Коментари Харесай

Барчовски: Вярвам, че ще продължим във втората фаза на Евробаскет

Селекционерът на мъжкия народен тим по баскетбол Росен Барчовски дефинира групата на отбора ни за европейското състезание като допустимо най-трудната, само че съобщи, че мощните противници не го тормозят и има вяра в продължаването към идната фаза на шампионата.

Тегленият по-рано през днешния ден чоп събра " лъвовете " с Испания, Русия, Турция, Грузия и Белгия. Шампионатът на Стария континент ще се организира през септември 2022 година

Your browser does not support the audio element.

" За нас леки групи няма. Не сме в състояние да можем да дефинираме, че някоя група за нас е лека, само че тази беше допустимо най-трудната. Мога да споделя опита си - това, което знам от доста години е, че съм предпочитал постоянно на такива шампионати да започваме против домакина, в тази ситуация - Грузия. Но не се падна по този начин. Защото домакинът е под голямо напрежение в първия мач. Очакванията са страхотни, има голям напън и се играе по-лесно против хазаин. Това ми се искаше. Оттам нататък не мисле, че е от изключително значение против кого започваме. ", разяснява Барчовски пред bTV.

" Искаше ми се и да сме в Германия, тъй като имам вяра, че ще продължим във втората фаза, да сме по-близко, само че и в Грузия ще им намериме някой аероплан да стигне до Германия. Да сме реалисти - любимците са ясни. Това са Испания, Русия и Турция. На Грузия към този момент се поотказаха някои от най-големите им звезди в предходните години, само че имат доста мощно домакинство с фанатична аудитория, цялостна зала. Там не играят епидемиологични ситуации. "

За България присъединяване на еврофиналите в първо от 10 години насам. При предходното селекционер на отбора бе точно Барчовски.

" Нас сигурно ни дефинират като новобранец. Ние и Белгия, те преди нас. Аз обаче желая да напомня на някои, които може би са не запомнили или не знаят, че на последното европейско състезание през 2011 година, когато и аз водих тима, победихме Грузия, който беше със страховит отбор, Белгия и се държахме като еднакъв на Русия - с Кириленко, Мозгов, Швед и така нататък Това са трите тима, с които играем, тъй че имам самочувствие да повеждам отбора против най-силните и не ме тормози. Аз съм задължен да имам вяра, това ми е работата - да имам вяра и да го предам на момчетата. Кой къде е в класирането, каква мощ е, каква е статистиката, какъв е бил преди няма значение. Важно е какъв ще бъде следващата година през септември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР