Мъж във Франция получи двегодишна условна присъда за кражба на

...
Мъж във Франция получи двегодишна условна присъда за кражба на
Коментари Харесай

Мъж получи условна присъда за кражба на рисунка на Банкси

Мъж във Франция получи двегодишна условна присъда за кражба на творба на Банкси, заяви Агенция Франс Прес. Мъжът е употребявал камион с кран, с цел да вземе рисунка, направена на противоположната страна на знак за паркиране в Париж.

38-годишният мъж е музикант. По думите му самият Бански е изискал свалянето на знака. Художникът, от своя страна, беше санкциониран с 30 000 евро. Освен това Бански би трябвало да компенсира центъра за модерно изкуство " Помпиду ", намиращ се наоколо до знака, върху който е била рисунката.

Кражбата е била точно готова и осъществена през нощта от мъж с камион със заменени регистрационни номера.

На съвещанието на 10 юни мъжът е признал виновността си за случилото се на 1 септември 2019 година По думите му " графитите по улиците нямат стойност " и той не е откраднал артефакт, а е " взел участие в събаряне на железна плоча ". Подсъдимият е нарекъл Бански собствен другар, който го е помолил да махне рисунката, изобразяваща плъх, оборудван с нож. По думите му английският махленски художник е желал да попречи на други хора да присвоят работата му или да се възползват от нея, както и да показва " лицемерието на капитализма, който споделя коя творба е стойностна и коя не ". Той обаче не съумял да потвърди изказванието си.

Творбата е трябвало да бъде отнесена във Англия.

Това не е първият път, когато френски съд издава присъда за кражба на творба на Банкси. През юни 2022 година осем мъже бяха наказани в Париж на шест месеца условно до две години затвор за кражба и превозване до Италия на врата от Батаклан с графит на художника, изразил респект към жертвите на атентата от ноември 2015 година

Снимката е от друга апаратура на Банкси върху пътен знак в Лондон, която също беше открадната през декември 2023 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР