Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков смята,

...
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков смята,
Коментари Харесай

Иван Петков: Имаме равни шансове с останалите отбори

Селекционерът на женския народен тим по волейбол Иван Петков счита, че България има равни шансове с останалите 7 отбора в европейската олимпийска подготовка, която стартира на 7 януари в Апелдорн (Нидерландия). Българките са в група " А " дружно с домакините, Полша и Азербайджан. В другия поток са Турция, Германия, Белгия и Хърватия, а единствено спечелилият в шампионата ще си обезпечи място на олимпийските игри в Токио.
 Иван Петков разгласи състава на България за олимпийската подготовка в Нидерландия (видео + галерия) " За това малко време, в което сме дружно за подготовка, мъчно може да сме удовлетворени от това по какъв начин наподобява нашия тим. Но всички тимове сме в равностойно състояние. Нормално е да имаме забележки, да има неща, които не сме отработили, въпреки че единствено преди три месеца бяхме дружно. По-скоро би трябвало да приказвам за мотивацията, желанието и упоритостта. Ще дадем най-хубавото от себе и като колектив. Отиваме да се сбием с всички тимове. В тази подготовка има 8 тима, които имат равни шансове да се класират на олимпиада. Едно е ясно - ние отиваме да се борим и да дадем най-хубавото от себе си. Отборната игра е главното ни оръжие – да работим като колектив, който има изчистен жанр ", съобщи Петков.
 Женският народен тим по волейбол преди олимпийската подготовка в Апелдорн @@@

Той изясни, че отборът мисли най-много за първия мач против Полша на 7 януари. Полякините приключиха на 4-о място на европейското състезание през 2019 година " Полша направи сериозен скок в последните години. От европейските отбори Полша демонстрира максимален напредък. Отбор, който несъмнено играе добър волейбол, нападателен жанр с бърза игра. Ще ни бъде мъчно, само че няма лесни мачове ", сподели още Петков.

 Женският народен тим по волейбол преди олимпийската подготовка в Апелдорн @@@

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР