Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков призова

...
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков призова
Коментари Харесай

Селекционерът на волейболисткките призова за спокойствие въпреки успехите

Селекционерът на женския народен тим по волейбол Иван Петков прикани за успокоение макар мощните резултати на отбора през сезона. Българките завоюваха Европейската лига, а по-късно и шампионата на кандидатите, с което си осигуриха присъединяване в Лигата на нациите през идната година.

Според Петков отборът е в " самото началото на пътя, който би трябвало да извърви ", като занапред следва доста работа до международното състезание през есента.

" Много сме надалеч от това, което желаеме да реализираме. Нека бъдем действително стъпили на земята и да не се главозамайваме. Всичко е супер досега, само че съм надалеч от мисълта, че нещата ще се подреждат постоянно по този метод ", сподели Петков при идването на тима в България.

Под управлението на Петков българките приключиха шампионата на кандидатите с триумф във всичките си мачове. Те са в серия от осем следващи победи, като това лято завоюваха 11 от 12-те си мача. Осем от успехите пристигнаха след 3:0, а три бяха с по 3:1. Общата геймова разлика на тима за сезона е 34:6.



Селекционерът добави, че поставените цели за международното остават същите макар триумфите в Европейската лига и шампионата на кандидатите. Българките ще гонят място измежду първите осем в шампионата на планетата в Токио.

Световното ще се организира от 29 септември до 20 октомври. Българките са в една група с Китай, Италия, Турция, Канада и Куба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР