Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска и

...
Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска и
Коментари Харесай

Футболните националки: Искаме да зарадваме пловдивската публика с победа и да се класираме напред в Лигата на нациите

Селекционерът на женския народен тим по футбол Силвия Радойска и една от футболистките в състава Лора Петрова дадоха конференция преди втория мач на  " лъвиците " от Лигата на нациите против Косово. Двубоят е на следващия ден от 18:00ч. на стадион " Локомотив ", а България започва отлично в шампионата и победиха Северна Македония с 1:0. С триумф против Косово националките ще се приближат до своята цел да се класират за дивизия В в Лигата на нациите.
Прочетете още
" Победата против Северна Македония беше доста значима за нашия тим. Това е тим, който постоянно желаем да побеждаваме в контроли. Радвама се, че успяхме да го създадем и в публична среща. Това донесе позитивна страст на целия състав. Смятам, че добиха още по-голяма убеденост и самочувствие. Голът Йона Станкова е изключителна привилегия. Много се веселя за нея, тъй като тя преди малко навърши 18 години и една от младите ни състезателки. Това да те разгласяват в уеб страницата на УЕФА и да влезеш в историята на женския футбол с първи гол в Лигата на нациите е ужасно. С тима на Косово играхме два другарски мача през февруари на шампионат в Турция и през април в Бояна. За страдание и в двата мача ги загубихме. Двойно по-мотивирани сме да излезем против тима на Косово след тези две провали и да ги победим в формален мач. Отборът на Косово е много уравновесен и разполага с положителни състезателки във всички линии. Имат доста опит, една от състезателките им играе неотдавна в Бешикташ. Познаваме добре тима и знаем какво да чакаме. Гледахме последните им другарски срещи и видяхме, че имат проблеми в някои етапи от играта. Имаме много маркирани голове от статични положения и ще разчитаме на тях. Иска ми се да победим опитния тим на Косово, който от години не е пропущал международни и европейски квалификации. Целта пред нашия отбор е да се класира за дивизия В в Лигата на нациите. Утрешния мач е доста значим по тази причина, тъй като при вероятно победа можем да си осигурим класиране в по-горна дивизия ", сподели Силвия Радойска.

" Евдокия и Симона рядко ги използвах поради травми в международните квалификации и се веселя, че в този момент и двете са в тима. Сега Евдокия има проблеми с травма след мача със Северна Македония и ние ще преценим коя ще играе. Играхме против доста мощни тимове в международните квалификации и натрупахме сериозен опит. Като цяло играхме против мощни противници и за жалост не успяхме да зарадваме пловдивската аудитория с победа и се надяваме това да стане на следващия ден. Разчитаме на млад тим, който натрупа опит с сходни срещи и около по-опитните ни футболистки може да научат още доста неща ", съобщи националната селекционерка Силвия Радойска. 

" Настроението в тима е доста позитивно. Очакванията ни за утрешния мач е за огромна борба. Добре осведомени сме с тима на Косово. Сигурна съм, че ще излезем доста мобилизирани и се надяваме да спечелим трите точки. Смятам, че доста хора ще дойдат да ни поддържат и се надявам да ги зарадваме с победа ", съобщи футболистката Лора Петрова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР