Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич обяви състава, който

...
Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич обяви състава, който
Коментари Харесай

Златко Далич обяви състава, с който ще играе срещу България

Селекционерът на хърватския народен тим Златко Далич разгласи състава, който ще излезе против България на 29-и март (вторник) от 16.00 часа на " Едюкейшън Стейдиъм ". Далич ще извърши обещанието си да даде оптимално доста минути на всеки от хората, които е взел в Катар. В първата среща хърватите приключиха 1:1 със съседите от Словения, макар че преобладаваха през голяма част от времето.

" Хърватия реши всичките си проблеми преди четири месеца, когато се класирахме. Така че сме спокойни, а в този момент остава да проверим някои неща. Това ми е задачата в този момент. Трябва да получим отговори на някои въпроси и имаме късмет единствено в този момент. Официалните мачове през юни няма да ни дадат опция за опити, тъй че ще дадем задоволително минути на всички играчи. Казах на момчетата, че всичко зависи от тях, че никой няма да бъде лишен от късмет. И това, което демонстрират и играят, ще бъде единственото, което има значение за това дали ще бъдат част от националния тим на Световното тази зима или не. Ето за какво желая да дам късмет на всички играчи. Ако някой не е удовлетворен, ще би трябвало да намерения първо върху своето положение. Обяснил съм, че мачовете със Словения и България са да опитвам нови схеми и нови реализатори, изясни Далич.
 Борислав Цонев: Две наши неточности и два гола за Катар
Борислав Цонев: Две наши неточности и два гола за Катар

" Не знам дали бяхме изплашени "

При това състояние той сподели, че на вратата ще бъде Ивица Ивушич от Осиек. В отбрана ще излезе съотборникът му Миле Шкорич, както и Домагой Вида (Бешикташ) и Дуйе Чалета-Цар (Марсилия). По фланговете ще играят двама футболисти от шотландското състезание. Десен халф-бек ще бъде Йосип Юранович от Селтик, а от ляво е Борна Баришич от Глазгоу Рейнджърс. В средата на терена късмет ще получат Никола Моро (Динамо Москва), Ловро Майер (Рен) и Марио Пашалич (Аталанта). Атаката ще бъде водена от Никола Влашич (Уест Хям) и Марко Ливая (Хайдук Сплит). Реално това е съвсем напълно нова 11-орка спрямо мача против Словения.

От дясно е бил плануван в отбраната да играе Борна Соса, който обаче в следствие е признал, че е контузен, описа още Далич през днешния ден.

" Соса усеща болежка и не мисля, че ще го използваме. Той ме изненада, тъй като пристигна на срещата с травма, за която не приказва. Искаше да бъде с нас, опитваше се, бореше се, само че няма да го насилваме. Няма смисъл, желая той да си почине и да е подготвен да се върне в клуба си ", описа треньорът на международните вицешампиони. " Само малко се съмняваме, когато става въпрос за десния фланг. Няма да ви споделям за кого мислим, тъй като ще вършиме драми по въпроса. Целта е да опитаме този тим и, несъмнено, да спечелим мача ", добави експертът.

Тези два мача със Словения са значими и по тази причина, че като нищо в четирите мача за Лигата на Нациите през юни може да се наложи да излизат в два поредни мача изцяло нови 11. Той прикани публицистите да насочват мислите на почитателите на първо място към заниманията, тъй като тогава се получават и резултатите.

" Хърватия взе участие до момента в пет международни шампионати и завоюва два медала. Кой го има това като статистика? И ние подценяваме това. Страна с четири милиона души е постигнала толкоз страхотни резултати... Това е нещо завладяващо. Мисля, че хората по света го виждат по-добре от нас. Знам, че в Катар ще се съберат най-хубавите тимове в света, само че аз имам вяра в нашия състав, сподели още Далич.

Попитан какъв чоп си пожелава на 1-и април, той отговори: " От първата мощна група всички съперници са корави, като се изключи домакина, който обективно е най-лесният противник. Така че си го поисквам, без да ги наскърбявам. Трета и четвърта урна разполагат с доста мощни тимове. Не се възнамерявам сега, по-скоро когато завърши жребият ще мога да разясня още ", приключи треньорът.
 Хърватия и Словения не се победиха в контролна среща
Хърватия и Словения не се победиха в контролна среща

Двата отбора приключиха 1:1 в Катар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР