Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан не

...
Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан не
Коментари Харесай

Дидие Дешан за бъдещето на Мбапе: До Евро 2024 може би ще имате отговор

Селекционерът на френския народен тим по футбол Дидие Дешан не съумя избяга от въпросите на публицистите по отношение на бъдещето на капитана Килиан Мбапе в ПСЖ по време на жребия за Лигата на нациите в Париж.

Бъдещето на нападателя на ПСЖ, който съгласно последните информации в медиите е избрал да се причисли към Реал Мадрид през лятото, беше в основата на голям брой полемики в коридорите на Maison de la Mutualité, където се организира 48-ият конгрес на УЕФА.

И напълно разумно треньорът на " сините " бе помолен да приказва по този парещ проблем, който може да откри своята развръзка по време на Еврошампионата в Германия това лято.

Договорът на Мбапе изтича през юни, когато " петлите " ще играят на Евро 2024 в Германия (14 юни до 14 юли). На въпрос дали неговият капитан би трябвало да позволи персоналната си обстановка преди началото на конкуренцията, националният селекционер бе безапелационен: " Когато е с нас, той ще се концентрира върху отборния интерес. "



" Той ще вземе решение и то ще ви бъде обявено, когато реши, че е подобаващият миг. Неговият клуб сега е ПСЖ. Така че нямам особени упования да се промени нещо тъкмо в този момент ", съобщи Дешан.

Дешан загатна обаче, че е допустимо бъдещето на Мбапе да се обясни преди началото на Евро 2024.

" Това е нещо, което ви занимава доста, знам. Мбапе ще бъде с тима ни през март и той ще бъде фокусиран, както всякога, върху отборния интерес и двата другарски мача, които ще би трябвало да изиграем. Но да, за европейското може би ще имате отговор ", добави селекционерът на международните първенци от 2018 година.

Националният отбор на Франция се събира идващия месец за две контролни срещи, част от подготовката на отбора за Евро 2024. На 23 март французите ще премерят сили с домакина на шампионата Германия, а на 26 март ще играят с Чили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР