Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан даде

...
Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан даде
Коментари Харесай

Дешан с ирония подмина Лампард и претенциите му

Селекционерът на френския народен тим по футбол Дидие Дешан даде своя забавен отговор на Франк Лампард, който изиска от него халфът Н’Голо Канте да не получава повиквателна за идните мачове на „ петлите”.

Лампард изрази своето предпочитание след успеха 2:0 над Брайтън предишния уикенд. Според него Канте, който имаше проблеми с травми при започване на сезона, страда от пренатоварване, защото постоянно се показва на равнище за тимовете, в които играе.

Въпреки това Дешан не почете желанието на своя сътрудник и включи 28-годишния международен първенец измежду избраниците си за европейските квалификации против Исландия и Турция. Очевидно той не се тормози от обстоятелството, че Канте не игра цялостен месец и се завърна в мача против Ливърпул (1:2), а след него пропусна други два поради обновяване на болежките в бедрото.

„ Лампард в действителност ме помоли да не крещя Канте за последната интернационална пауза”, съобщи Дешан през днешния ден. „ Ако този ще бъде методът, по който ще поддържаме връзка, по-късно ще му звънна, с цел да му кажа, че би било добре да пуска Оливие Жиру малко повечко в игра”, добави треньорът на „ петлите”.

Жиру също попадна измежду извиканите от Дешан, въпреки че не е започвал титуляр за Челси от 1:1 против Лестър през август.

Here's our squad to face Iceland and Turkey later this month!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР