Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан изрази задоволството си

...
Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан изрази задоволството си
Коментари Харесай

Агресията на българите ни затрудни, смята Дидие Дешан

Селекционерът на френския народен тим Дидие Дешан изрази задоволството си от триумфа с 1:0 над България, само че не и от представянето на своя отбор. Опитният треньор дефинира дуела като доста тежък за Франция, който футболистите му са съумели да измъкнат и с малко темперамент в края.

" Това беше един сложен мач, в който имаше доста неверни отигравания. В началото вкарахме, бяхме доста уверени и създадохме доста положения, само че пък през второто полувреме не стояхме добре. Българите също имаха един отличен късмет, само че за благополучие Лорис се намеси ", сподели Дешан.

Според него след почивката основно се е оказало увеличението на експанзията от българския тим, което е разрешило на домакините да наподобяват по-добре на терена.

" Очаквах, че през втората част българите ще предложат борба и по този начин стана. Съперникът ни затрудни много, тъй като беше нападателен още от нашето наказателно поле. Това обаче не е опрощение за нашата слаба игра, изгубиха се връзките сред линиите ни и нямахме положения, само че най-важна остава успеха. Първи сме и от нас зависи да останем на това място ", сподели Дешан.

В последния си мач с Беларус вкъщи, " петлите " се нуждаят от победа, с цел да се класират непосредствено за международното състезание.

Междувременно Дешан стана селекционера с най-вече победи отпред на отбора. Той записа 42-и триумф в своя 68-и мач с Франция. Дешан, който пое тима през 2012 година, изпреварва Мишел Идалго и Раймон Доменек, които имаха по 41. Процентът на триумфи на Дешан остава доста висок, съвсем 68%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР