Селекционерът на българския представителен тим по баскетбол за мъже Росен

...
Селекционерът на българския представителен тим по баскетбол за мъже Росен
Коментари Харесай

Барчовски: Бях сигурен, че ще играем по-добре от първия мач

Селекционерът на българския внушителен отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски съобщи след провалянето от Турция във втория кръг от група А на Евробаскет 2022, че отборът ни е отстъпил в последната четвърт.

„ Бях сигурен, че ще играем по-добре от първия мач с Испания. Очаквах сложен мач. Загубихме го последната част. Там водачите ни Бост и Везенков бяха изтощени, падна организацията и това ни попречи. Ние не разчитаме на отбраната, настъпателен тим сме, само че е невисок и процентът ни на пукотевица от три точки “, разяснява Барчовски.

„ Сигурен съм, че на следващия ден ще сме сме по-добри. Тези шампионати са по този начин - мач след мач. Професионалисти сме, имаме добър екип и играчите би трябвало да се възстановят до идващия мач. В предходни шампионати имаше единствено един почивен ден, в този момент има два и натоварването няма да е проблем. Като споделих те са експерти това е играта, да се вършат смени. Според мен, най-хубавите би трябвало да са на терена “, съобщи още селекционерът на България.

„ При всички положения през днешния ден играхме доста по-добре, в сравнение с в първия мач, само че не ни стигнаха силите. Отново в нахлуване сътворяваме доста положения, само че там, където ни е силата, трябваше да имаме по-добър % при стрелбата “, добави Барчовски.

По мотив края, когато Турция овладя дуела, Росен Барчовски изясни: „ Нямахме сили да създадем няколко отбрани подред. Вкарват ни отново над 100 точки, ние би трябвало да вкараме 105. Трябваше да имаме по-добър % на пукотевица. “

Колкото до многото игрово време за Везенков и Бост, Барчовски съобщи: „ Ясно е, че има отмалялост при двамата, 37 минути е доста, в случай че има по какъв начин да компенсираме – ще го създадем. “

„ Срещу Черна гора ни чака още един сложен мач, те нямат единствено Дублевич. Опитахме се през днешния ден да не става разлика в края, за нас е значимо да играем добре, да спечелим най-малко един мач, в случай че може и още един.

Гардът Дий Бост бе безапелационен, че България би трябвало да играе по-убедително в утрешната среща с тима на Черна гора.

„ Надявам се, че ще се представим по-добре. Очаквам да играят крепко, физически против нас. Не се тормозя за умората “, увери американецът с български паспорт.

„ Днес беше доста сложен мач. Борихме се и се представихме по-добре в сравнение с против Испания. Най-важното нещо за нас е да излезем и да се борим, с цел да си дадем късмет. Днес го направихме в границите на 30 минути “, разяснява още Бост.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР