Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов очаквано

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов очаквано
Коментари Харесай

Пламен Константинов: От такива срещи състезателите учат много повече, отколкото от тренировка

Селекционерът на българския народен тим по волейбол Пламен Константинов предстоящо остана удовлетворен от дебютния триумф на неговите момчетата на Евроволей 2023, който пристигна след

Родният ментор погвали своите момчета за показания темперамент, само че в това време уточни и някои проблеми в играта ни, споделяйки, че " от такива срещи състезателите учат доста повече, в сравнение с от подготовка "

" Трябваше да гоним оптимален резултат. Дава ни глътка въздух, няма спор. Стана забавен мач за публиката. Доволен съм, че проявихме темперамент и взехме два гейма с наша самодейност. Не чакахме някой да сбърка, а ние спечелихме. Третият гейм демонстрира по кое време един тим е зелен. Противникът беше угнетен от резултата, а ние започнахме да вършим куп единични неточности. Това ги върна в мача. Но в случай че момчетата не минат през такива дуели, няма да узреят. От такива срещи състезателите учат доста повече, в сравнение с от подготовка. В случая има и логика на психиката, и напрежение. Тренировка на характера ", стартира Константинов.



Българският експерт прикани още да не се изпада в еуфория след този триумф и бе безапелационен, че следва доста тежък мач против отбора на Украйна в събота.

" Не изпадаме в еуфория. Групата е извънредно изравнена и няма да е леко. Следващият ни противник Украйна е опрян до стената. Това е тим, който демонстрира доста сериозна игра. Ще излязат на живот и гибел против нас. Много ще е тежко. Нямам илюзии ", разяснява селекционерът на " лъвовете ".

Накрая някогашният капитан на националния ни тим приказва и за представянето на Алекс Николов, който през последните няколко дни е малтретиран от вирус, само че все пак през днешния ден още веднъж се появи в игра, заменяйки капитана Цветан Соколов.

" Алекс може да играе на две позиции. Във втория гейм се получи добре. В третия имаше неточности. Но след два дни тежък вирус с повръщане има лек спад в тонуса му. Надявам се в идващия мач да е окей. Много е тежко да играеш всички дуели от началото до края. Предстоят ни два мача в дни един след различен. Исках да му дам въздух и на Цветан Соколов. Не можем да бием всички на гърба на Цветан. Трябва да оказват помощ и другите. На обсада можехме да се оправим и по-добре ", приключи Пламен Константинов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР